Het Belang van Limburg

“Grote kans dat Limburg dit weekend wit kleurt”

Nieuwe winterprik op komst

-

Winterlief­hebbers worden eind deze week op hun wenken bediend. Het kwik duikt vrijdagnac­ht flink onder nul en komt vanaf zaterdag zelfs overdag amper nog boven het vriespunt uit. “Bovendien gaat het geregeld sneeuwen”, zegt HBvL-weerman Michel Nulens. Voor Limburg dit weekend de winter in duikt, krijgen we eerst nog een paar dagen zacht herfstweer. “Donderdag gaat het stevig waaien en halen we zelfs negen graden. Maar daarna wijst alles in de richting van een nieuwe winterprik”, aldus Nulens.

Een kille noordweste­r zorgt er op vrijdag al voor dat het kwik nog maar net vier graden haalt. ’s Nachts gaat het vriezen. “Vanaf zaterdag zijn we vertrokken voor een langere periode waarin de maxima overdag maar een paar graden boven het vriespunt uitkomen. Onvervalst winterweer dus.”

Vrijdag eerste vlokken

Bovendien trekken samen met de kou ook de nodige depressies over onze regio, wat garant staat voor sneeuw. “De eerste vlokken vallen vrijdag, maar die zullen niet blijven liggen. Vanaf zaterdag is dat

weerman Michel NULENS

Hooggerech­tshof VS staat inreisverb­od Trump toch toe

Het inreisverb­od voor burgers uit zes moslimland­en mag toch worden ingevoerd. Dat heeft het hooggerech­tshof van de VS beslist. Het hooggerech­tshof heft de blokkering van enkele lagere rechtbanke­n op. Die hadden de controvers­iële maatregel van president Trump (foto) tijdelijk opgeschort. Maar de Amerikaans­e regering mag het inreisverb­od nu (voorlopig) toch invoeren, ook al lopen er nog rechtszake­n. Het verbod geldt voor reizigers uit Tsjaad, Iran, Somalië, Libië, Syrië en Jemen. De huidige versie is al de derde variant van de maatregel sinds Trump in januari president van de VS werd. vermoedeli­jk wel het geval. De kans dat Limburg dit weekend tijdelijk wit kleurt, is behoorlijk groot.”

De weermodell­en laten het win- terweer nog tot zeker half december aanhouden. “Perfect normaal voor deze tijd van het jaar”, benadrukt Nulens. “Maar doordat de laatste drie winters uitzonderl­ijk zacht waren, zijn we een koude decemberma­and niet meer gewoon. Dat zie je ook in de Alpen. Daar wordt nu al volop geskied op natuursnee­uw, terwijl ze vorig jaar tot na Nieuwjaar hebben moeten wachten op de eerste serieuze sneeuwval.”

De eerste vlokken vallen vrijdag, maar die zullen niet blijven liggen. Vanaf zaterdag vermoedeli­jk wel

 ??  ??
 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Komend weekend kan Bree, net zoals de rest van Limburg, mogelijk nog eens wit kleuren.
FOTO TOM PALMAERS Komend weekend kan Bree, net zoals de rest van Limburg, mogelijk nog eens wit kleuren.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium