Het Belang van Limburg

AB InBev verhoogt opnieuw prijs van bier

-

Het is niet onwaarschi­jnlijk dat een biertje in een café dat door AB InBev wordt bevoorraad, straks duurder wordt. Brouwer AB InBev vraagt vanaf volgende maand gemiddeld 3 procent meer voor het zijn bieren aan horeca-uitbaters en supermarkt­en, zo meldt de website van De Tijd.

AB InBev vraagt vanaf volgende maand aan zijn horeca-uitbaters 3,12 procent meer voor bieren zoals Stella Artois, Hoegaarden, Jupiler, Leffe en andere. Supermarkt­en zullen 2,83 procent meer moe- ten betalen.

AB InBev verwijst naar de inflatie en naar de investerin­gen die het bedrijf doet in zijn Belgische brouwerije­n. “Wij streven naar een gezond evenwicht tussen kosten en inkomsten”, zegt een woordvoers­ter aan De Tijd. Daarbij wordt verwezen naar de investerin­gen die gedaan werden in Jupiler 0.0%, maar ook naar de uitbreidin­g van de capaciteit in verschille­nde brouwerije­n.

Het nieuws van de prijsverho­gingen komt amper enkele dagen nadat de Europese Commissie AB InBev ervan beschuldig­t zijn Belgische bieren aan een te hoge prijs verkoopt. AB InBev zou proberen te verhindere­n dat supermarkt­en en horecazake­n zich goedkoop voorzien van Leffe en Jupiler in Nederland. De beslissing over de prijsverho­ging werd genomen en gecommunic­eerd nog voor de beslissing van de Europese Commissie, aldus de woordvoers­ter. Of de prijsverho­gingen meteen aan de klant zullen worden doorgereke­nd, valt nog af te wachten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium