Het Belang van Limburg

Hamontse start via Facebook zoektocht naar reisgezel

“Alleen naar Zuid-Amerika vertrekken wordt afgeraden”

- Joos MEESTERS

‘Als blonde jonge vrouw kan je beter een reispartne­r zoeken,’ krijgt Jacinta Simons te horen wanneer ze over haar reisplanne­n vertelt. De jonge Hamontse zei haar job op om voor ongeveer een half jaar door Zuid-Amerika te reizen. Eind februari is het zover. Maar liefst van al met een gelijkgest­emde. Daarom zoekt ze nu via sociale media de ideale reisgezel. “Er bestaan reisbureau­s voor singles. Alleen gaat het daar over volledig uitgestipp­elde reizen. Precies wat ik niet wil.” Tot ongeveer een jaar geleden leek het leven van de Hamontse Jacinta Simons uitgestipp­eld te zijn. Een partner, een huisje. “Het hondje en het kindje, zaten er ook aan te komen. Tot ik mezelf de vraag stelde: wil ik dat eigenlijk al? En het antwoord was nee.” De 30jarige vrouw vertrok alleen naar Valencia om alles op een rijtje te zetten. “Drie maanden ben ik daar geweest. En in die tijd ben ik mezelf tegengekom­en. Terug thuis heb ik alles stopgezet. Mijn relatie, mijn baan. Ook het huis werd verkocht. Eind februari wil ik mijn droom achterna. Jarenlang fantaseer ik al over een reis door Zuid-Amerika. Een keer ben ik al in Brazilië geweest. De beste vakantie ooit. En vooral eentje die naar meer smaakte. Liefst met een reispartne­r dus.”

Aankomst

Plan één om een reisgezel te vinden, was in de vriendenkr­ing zoeken. “De meeste van mijn vrienden zijn bezig met kindjes en een huisje. Je dan een half jaar vrijmaken, lukt moeilijk. Een tweede optie: een single-reis. Het grote nadeel daar is dat je je vrijheid moet opgeven. Niks voor mij dus. Ik ben een reiziger, geen toerist. Ik sluit zelfs niet uit dat ik daar wat ga werken om mijn budget aan te vullen. Alles kan, niets moet. En die instelling zoek ik ook bij een eventuele reisgezel. Eentje die ik nu dus hoop te vinden via Facebook.”

Gevaarlijk

Waar het Jacinta vooral om te doen is, is dat er bij de start van haar avontuur iemand bij is. “Die eerste dagen alles samen uitzoeken, lijkt me veel comfortabe­ler. En ja, onze wegen kunnen scheiden. Maar stel dat je ziek wordt of een ongeval krijgt. Dan is er iemand bij je of tenminste in de buurt.”

Bang om ‘foute’ voorstelle­n te krijgen, heeft de Hamontse duidelijk niet. “Ik ben niet op zoek naar een partner. En met je beste vrienom

Jacinta SIMONS din kan je op reis ook ruzie krijgen. Ik hoop gewoon een avontuurli­jk iemand te vinden die zich vanaf eind februari kan vrijmaken samen op dat vliegtuig te stappen en die eerste weken in ZuidAmerik­a te overbrugge­n. Daarna kunnen we nog zien. We hebben ook nog twee maanden om concrete afspraken te maken. Tijd zat om te kijken of het al dan niet klikt. En wie weet help ik met mijn oproep wel iemand anders om zijn droom te realiseren en ben ik niet de enige die op zoek is naar een reisgezel.”

Wie zo’n reis wel ziet zitten, kan Jacinta contactere­n via haar Facebookpr­ofiel Ja Cinta. Haar zoektocht naar de juiste reisgezel en haar reisavontu­ren vertelt ze ook op haar website www.finebyjaci­nta.be.

Jarenlang fantaseer ik al over een reis door ZuidAmerik­a. Een keer ben ik al in Brazilië geweest. De beste vakantie ooit. En vooral eentje die naar meer smaakte. Liefst met een reispartne­r dus

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Jacinta hoopt om iemand te vinden die de eerste weken in Zuid-Amerika wil overbrugge­n.
Foto DICK DEMEY Jacinta hoopt om iemand te vinden die de eerste weken in Zuid-Amerika wil overbrugge­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium