Het Belang van Limburg

Jackpot voor Malinwa

Hassane Bandé verhuist voor 8,25 miljoen naar Ajax, maar blijft tot het einde van het seizoen bij KV Mechelen

-

8,25 miljoen euro. Dat waanzinnig­e bedrag ontvangt KV Mechelen van Ajax voor Hassane Bandé. De 19-jarige Burkinese spits maakt zijn reputatie van goudhaantj­e dus waar. “En bij een volgende transfer krijgen we er nog een hap bij”, zegt voorzitter Johan Timmermans. Met Hassane Bandé heeft KV Mechelen de jackpot gewonnen. De 19-jarige Burkinese spits trekt naar Ajax, voor 8,25 miljoen euro.

“Ik kan alleen maar bevestigen dat het om heel veel geld gaat”, zegt voorzitter Johan Timmermans. “Een veelvoud van onze toptransfe­rs uit het verleden (Obradovic, Kosanovic, Hanni, nvdr.), die allemaal rond de 2 miljoen lagen. Zo’n anderhalve week geleden kwam Ajax op de proppen en kregen we te horen dat Directeur Voetbalzak­en Marc Overmars zelf naar België kwam. Hij wou de zaak snel afronden. En wij ook. Je moet het ijzer smeden als het heet is.”

Tot zomer in Mechelen

Zondag, daags na de zege tegen KRC Genk, reisde Bandé met zijn zaakwaarne­mer naar Amsterdam. Daar legde hij gisteren medische tests af, waarna hij een vijfjarig contract onderteken­de.

Dat gaat in de zomer in, er werd afgesproke­n dat de Burkinees het seizoen in Mechelen uitdoet. “Dat was een absolute voorwaarde”, zegt Timmermans. “Gelukkig was Ajax bereid om daarin mee te gaan.” Belangrijk: het bedong ook een percentage op de doorverkoo­p – “een bijkomende hap”. Voor het geval Bandé op termijn nóg een stap zet, naar een nóg grotere club. De 8,25 miljoen wordt overigens pas in de zomer overgemaak­t door Ajax, maar wel in één keer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium