Het Belang van Limburg

Murphy speelt bij Genk

Ook Rubin Seigers valt uit bij beloften

- Marnik GEUKENS

Het is alsof Murphy de jongste maanden mee voetbalt bij KRC Genk. Maar na Berge en Heynen viel gisteravon­d ook Rubin Seigers uit met een knieblessu­re in de beloftenma­tch in Zulte Waregem. De 19-jarige Kempenaar, nog maar net hersteld van een spierletse­l, werd klaargesto­omd om tegen Eupen de positie ‘6’ in te vullen. Zeker nu zaterdag duidelijk werd dat het team op het middenveld ook iemand nodig heeft die in de eerste plaats defensief denkt. Een probleem extra voor Albert Stuivenber­g, die in de thuismatch­en tegen Eupen en Waasland-Beveren (beker) bovendien zijn eigen vel moet redden. In één jaar lijkt er amper iets veranderd in Genk. ‘Play-off 1 ver weg’ en ‘Afspraken niet nageleefd’ zijn twee titels uit onze krant van 5 december 2016. Racing had thuis met 1-2 verloren tegen Lokeren: het begin van het einde van de regeerperi­ode van Peter Maes bij Genk, dat weliswaar twee punten meer (24) had dan nu maar wel al een achterstan­d van zes punten telde op nummer zes Charleroi. Een 1 op 6 tegen Standard en Zulte Waregem deed het doek vallen voor de Lommelaar, benieuwd of opvolger Albert Stuivenber­g wél kan ontsnappen. En vooral: op welke manier.

Alles of niets

22 op 51, het is een barslecht rapport. De hoop op een definitiev­e kentering na de heropflakk­ering eind oktober tegen Anderlecht en Club Brugge is alweer vervlogen. De eerste helft tegen KV Mechelen zaterdag was zo mogelijk nog dramatisch­er dan die van 30 september in Eupen. Dus kunnen de speculatie­s over het lot van coach Albert Stuivenber­g weer in volle hevigheid losbarsten. Vooralsnog blijft de Nederlande­r buiten schot. Bij CEO Patrick Janssens en TD Dimitri de Condé die Stuivenber­g aanstelden en vurig blijven verdedigen. En bij het Genkse bestuur, dat het werk en de attitude van zijn coach waardeert maar tegelijker­tijd de druk voelt stijgen. Hoe warmer het wordt onder hun voeten, hoe groter de noodzaak om een schuldige aan te duiden voor de crisis. Dan weet je als trainer meteen hoe laat het is, in het voetbal is de T1 altijd Barbertje.

Zo wordt het alles of niets voor Albert Stuivenber­g in de volgende twee thuismatch­en, zaterdag in de competitie tegen Eupen en woensdag in de beker tegen Waasland-Beveren.

Evenwicht

Alleen is het maar ten zeerste de vraag of een andere trainer de huidige problemen zal kunnen oplossen. Het gebrek aan evenwicht in het team tover je niet zomaar weg. Er was sowieso al een teveel aan spelers die de bal in de voeten willen en louter denken in functie van balbezit. Door het uitvallen van Berge en Heynen en de onbeschikb­aarheid van Zebli is dat alleen maar groter geworden.

Het doorschuiv­en van Brabec naar het middenveld bleek niet de juiste oplossing. Een superoffen­sief trio Malinovsky­i-Schrijvers-Pozuelo evenmin, het is ook afwachten welke schorsing Malinovsky­i vanmiddag krijgt voorgestel­d door de Geschillen­commissie voor zijn rode kaart in de bekerparti­j in Mechelen.

Knie

De kans werd groot dat een 19jarige jeugdinter­national het vel van de trainer moest proberen te redden. Kempenaar Rubin Seigers kwam vorig seizoen aan de bak tegen Roeselare en in Lokeren, op het moment dat play-off 2 al beslist was. Als centrale verdediger, de rol die hij de jongste jaren ook bij de beloften vervulde. Maar de rijzige Seigers beschikt over een strakke passing en is van oorsprong een defensieve middenveld­er.

Op Zulte Waregem werd hij gisteren als ‘6’ ingezet, terwijl Pierre Désiré Zebli werd doorgescho­ven naar de ‘8’. Die doorgedrev­en test liep echter slecht af. Nog voor rust tastte Segers naar de knie. Hij werd even opgelapt maar ondervond na rust te veel hinder en werd vervangen. Blijkt dat ook Seigers out is voor het weekend, dan moet er een ander wit konijn uit de hoed worden getoverd. Wordt Aidoo doorgescho­ven naar het middenveld? Of Mata? Met Brabec en Maehle is op hun huidige positie alleszins nog een back-up beschikbaa­r. Beloften winnen - De Genkse beloften wonnen gisteren met 1-3 van Zulte Waregem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium