Het Belang van Limburg

Sa Pinto moet zich vandaag verantwoor­den voor theater in Anderlecht

-

Het belooft een spannende dag te worden voor Ricardo Sa Pinto. De Standard-trainer zal zich vandaag aan het bondsgebou­w in de Houba de Stooperlaa­n komen verantwoor­den voor zijn gedrag in de bekermatch tegen Anderlecht van vorige week. Ricardo Sa Pinto zal samen met Pierre Locht, juridisch directeur van de Rouches, zijn verhaal komen doen in de gebouwen van de KBVB. De Portugese oefenmeest­er eiste afgelopen woensdag in het bekerduel Anderlecht-Standard (0-1) een bizarre hoofdrol op. Toen hij een bekertje bier naar zich toegeworpe­n kreeg, ging hij op het terrein zitten en daarna bleef hij lang discussiër­en met ref Luc Wouters, die het voorval opnam in zijn rapport. Sa Pinto riskeert een zware schorsing. Standard staat achter zijn coach en gaf vorige week in een communiqué aan dat hij “een slachtoffe­r is en geen dader.”

Om 14.45 moet de Standardco­ach voor de Geschillen­commissie verschijne­n. Het verdict zal in principe later op de dag worden gecommunic­eerd. Als Standard in beroep gaat tegen een eventuele straf en Sa Pinto ook daarin niet vrijuit gaat, mag de trainer het duel van vrijdagavo­nd tegen Waasland-Beveren niet op de bank zitten. Nog dit: Anderlecht moet zich vandaag nog niet verantwoor­den voor het gedrag van zijn supporters, die met projectiel­en op het veld gooiden en er daardoor voor zorgden dat de match enkele minuten stilgelegd moest worden. Dat valt niet onder de versnelde procedure, die uitsluiten­d van toepassing is op de rechtstree­kse uitsluitin­g van spelers en officials.

Pocognoli: “Steun ons”

Nog in de bekermatch tegen Anderlecht gingen enkele fans van paars-wit met de vlag van supporters­groep PHK04 lopen. De groep schortte de activiteit­en op omdat een gestolen vlag als een vernederin­g in de ultrascene geldt. Zondag tegen Antwerp (1-1) hield het vak van PHK04 zich dan ook rustig. Kapitein Sébastien Pocognoli vroeg gisteren op zijn twitteracc­ount om steun. “Wij hebben jullie nodig, onderschat dat niet. Binnenkort spelen we twee keer thuis. Ik hoop jullie allemaal terug te zien, om samen één front te vormen.” Zijn boodschap werd geretweet door Standard-voorzitter Bruno Venanzi. Onzekerhei­d over Edmilson - Junior Edmilson kwam zondag tegen Antwerp verkeerd neer na een charge van Sambou Yatabaré. Hij moest gewisseld worden met last aan de heup. Gisteren onderging hij testen. Het is nog niet zeker of Edmilson lang out zal zijn. De club hoopt vandaag op meer nieuws.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ricardo Sa Pinto.
FOTO PHOTO NEWS Ricardo Sa Pinto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium