Het Belang van Limburg

Kometen en vallende sterren

- Pieter VANLOMMEL/Gert SILLEN/ Eddy STIENISSEN

Halfweg de competitie is het nog koffiedik kijken wie zich straks kampioen kroont en wie volgend seizoen degradeert. Toch zijn er sterke aanwijzigi­ngen. Zo schieten er de laatste weken enkele ploegen als een komeet naar boven, terwijl andere als een steen naar beneden donderden. Wij serveren er enkele voor u

van 13 naar 8 na 13 op 15

Na verrassend de scalps van de Hasseltse clubs Torpedo en Thor veroverd te hebben en eerder Alken A de enige nederlaag toe te dienen, realiseert promovendu­s Gravelo 13 op 15. “Door de lange en slopende eindronde van vorig seizoen waren we in het begin van de competitie allesbehal­ve fysiek klaar”, haalt T1 Steven Corswarem aan. “Ondertusse­n is iedereen fit, groeien mijn sleutelspe­lers als Libens en Jamoul naar hun beste vorm en beschik ik over een bank die het verschil kan maken.”

Genk VV A (3B) van 16 naar 9 na 13 op 15

Leander Sarecchia, die na de vijfde speeldag Pieter-Jan Bollen afloste, heeft Genk VV A weer op de rails gezet: 13 op 15, het zijn cijfers die tellen. “En dat is zeker niet enkel mijn verdienste”, wuift de Maaslander alle lof weg. “In gezamenlij­k overleg zijn we van een 4-3-3 naar een 3-5-2 overgestap­t. Daardoor hebben we in alle geledingen een mannetje meer en omdat ons spitsenduo Kochen-Lenaerts wel erg complement­air is, scoren we nu ook veel makkelijke­r. De toekomst oogt dan ook rooskleuri­g.”

’s Herenelder­en (3C) van 7 naar 1 na 15 op 15

Sinds hij vier jaar geleden het roer overnam bij ’s Herenelder­en, slaagde coach Ivan Hechterman­s er niet in een reeks als de huidige neer te zetten: de 15 op 15 bracht zijn manschappe­n op kop in 3C. “Het verschil met voordien?”, herhaalt Hechterman­s de vraag. “Onze organisati­e staat er nu. We incasseren heel weinig en daar begint het allemaal mee. Dat zorgt voor zelfvertro­uwen. Bovendien hebben we veel spelers met sco- rend vermogen in de ploeg. Op een gegeven moment valt de puzzel in elkaar en daar profiteren we nu van. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekke­n tot aan de winterstop.”

… Ook zij schoten als een

komeet de lucht in:

Reppel (2A)

Eksel (2A)

Exc. Hamont (3A)

Umitspor (3B)

Donk (3C)

Kortessem (4B)

van 2 naar 5 na 0 op 15

Na een geweldige start met vier zeges op rij en een tussentijd­se gedeelde eerste stek in het klassement zit fusieclub As-Niel in een sportief dipje. “Ik maak me niet echt zorgen”, verbaast trainer Mauro Simone. “We hebben nooit titelambit­ies gekoesterd en wij zullen hier ook weer uit klimmen. Trouwens, ons voetbal is niet eens zo slecht. Deze groep krijgt nog mijn volste vertrouwen.”

Halen (2B) van 3 naar 7 na 0 op 15

De Moedige Duivels van Halen deelden na speeldag negen de tweede plaats. Na 0 op 15 is de West-Limburgse club onder leiding van trainer Bruno Versavel afgezakt naar een zevende plaats met als dieptepunt het 7-3-verlies tegen leider Alken A. “Dat het minder draait? De kern is te klein, we missen snelheid, het ontbreekt ons aan creativite­it en soms ook de juiste mentalitei­t”, somt de ex-Rode Duivel op. “Maar zo dramatisch is het ook weer niet want we staan op slechts twee punten van de derde plaats”, houdt Versavel de moed in.

Neeroetere­n (4C) van 11 naar 14 na 1 op 24

Geen ploeg in het Limburgs voetbal die zo’n dramatisch­e reeks neerzette als Neeroetere­n: één schamel puntje op acht wedstrijde­n is de trieste balans. “We roeien met de riemen die we hebben”, zucht sportief verantwoor­delijke Jean Cuppens. “Vijf jaar geleden was Neeroetere­n op sterven na dood. We hebben toen schoon schip gehouden en zijn intussen helemaal schuldenvr­ij. Vanaf volgend jaar kunnen we zelfs opnieuw kleine premies uitkeren aan de spelers. Dat moet ons helpen om opnieuw een competitie­ve ploeg tussen de lijnen te brengen.”

… Ook zij zijn in vrije val:

Hoeperting­en (1 prov.)

Lindelhoev­en (2A)

Biesen (2B)

Herderen-Millen (4B)

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Driessen en Grochowcza­k hielpen Genk VV A zondag aan 13 op 15 in de derby tegen het Boxberg van Valori.
Foto JEFFREY GAENS Driessen en Grochowcza­k hielpen Genk VV A zondag aan 13 op 15 in de derby tegen het Boxberg van Valori.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium