Het Belang van Limburg

“Ik hunker naar een vaste stek”

Invaller Christophe Nelissen scoort aan de lopende band

- Gert SILLEN

FC Alken A (2B) trof al 53 keer raak, een gemiddelde van 3,78 (!) per match. Vijf stuks ervan, waarvan vier in de laatste drie duels, schreef Christophe Nelissen op zijn naam, telkens als … invaller. “Maar volgende zondag start ik waarschijn­lijk voor de eerste keer. Ik hoop dat ik dan ook kan scoren.” De voetbalcar­rière van Kortessemn­aar Nelissen (26) is er ééntje van vallen en opstaan. “Iets meer dan twee jaar geleden, in november 2015, ik speelde toen bij Torpedo werd ik tijdens de wedstrijd tegen Schoonbeek-Beverst onderuit geschoffel­d en zwaar aan mijn knie geraakt. Alles wat aan een knie kapot kon gaan, was zo goed als kapot: kruisbande­n, mediale band en meniscus waren gescheurd. Dokter Bollars zei dat ik nog van geluk mocht spreken dat de scheur in mijn meniscus niet dieper was geweest. Anders zat mijn carrière erop. En dan te zeggen dat ik eerder dat seizoen een klaplong en een ribbreuk opliep.” Nelissen, die een bachelordi­ploma op zak heeft als boekhouder, mocht letterlijk en figuurlijk een kruis maken over het seizoen en trok naar vierdeprov­incialer Kortessem VV. “Om bij mijn vrienden het voetbalple­zier terug te vinden. Veel plezier heb ik er de eerste maanden niet beleefd. Ik sukkelde van de ene in de andere hamstringb­lessure. Een beetje logisch want ze hadden een stuk van de hamstringp­ees gebruikt om mijn kapotte knie op te lappen. Op het einde van vorig seizoen kwam ik erdoor en maakte ik nog acht doelpunten.”

Dat zijn torinstinc­t intact was gebleven, was ook fusieclub FC Alken A niet ontgaan. “Ik was klaar voor een nieuwe stap hogerop. De club toonde ambitie, die ik ook heb, en met Koen Van Helden als trainer kwam ik een oude bekende tegen. Ik kende hem nog van mijn periode bij Torpedo. Dat hij mij geen basisplaat­s kon garanderen, vond ik niet erg. Als trainer haalt

Christophe NELISSEN hij wel het beste uit me en als ik hard blijf werken, komt mijn tijd wel. Niet alleen ik, heel de ploeg moet hard blijven werken. De trainer kijkt niet naar gevestigde waarden en durft al eens vroeg en verrassend te wisselen. Van de veertien matchen startte ik dertien keer op de bank. Een keer miste ik de selectie. En ondertusse­n wist ik toch al vijf keer te scoren. Ik vind het straf van mezelf. Vooral omdat ik nauwelijks kansen krijg, zowel wat speelgeleg­enheid als wat doelkansen betreft. Uiteraard hunker ik naar een eerste basisplaat­s, maar het is ook niet eenvoudig om twee kleppers als Frederik (Brebels, nvdr) en Dries (Maes, nvdr) uit de ploeg te spelen. Samen zijn ze goed voor 27 doelpunten. Het toeval wil wel dat Dries aanstaande zondag geschorst is. Ik reken er toch op dat ik mag starten en ook kan scoren. Als dank voor het vele vertrouwen.”

Het is niet eenvoudig om kleppers als Brebels en Maes uit de ploeg te spelen

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Christophe Nelissen.
Foto SERGE MINTEN Christophe Nelissen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium