Het Belang van Limburg

Virga Jesse opent winkel met kerstcadea­us

VJ-juweel speciaal bijgemaakt door succes bij vrouwen

- Dirk JACOBS/Caroline VANDENREYT

In Hasselt krijgen ze er blijkbaar niet genoeg van: eind augustus werd voor zeven jaar opnieuw een punt gezet achter de Virga Jessefeest­en, maar op populair verzoek opent de maagd vanaf nu een eigen shop aan het parochiaal secretaria­at achter de kathedraal. “Mensen bleven erom vragen”, benadrukt Luc Smeets, de nieuwe voorzitter van het Virga Jessecomit­é. Vooral de VJ-beeldjes, een windlichtj­e van Piet Stockmans en een ketting van de Virga Jesse scoren goed. “Tijdens de Zevenjaarl­ijkse Feesten trekt onze VJ-shop altijd veel volk”, zeggen voorzitter Luc Smeets en shopmanage­r Maarten Snoeks. “Maar ook nu blijft de vraag naar producten van de Virga Jesse groot. Daarom hebben we dus een permanente ‘shop’ geopend aan de Vismarkt 15.”

Niet dat kerstshopp­ers meteen een miraculeuz­e nieuwe winkel moeten verwachten: eigenlijk gaat het om twee gevulde vitrines in het parochiese­cretariaat van de Sint-Quintinusk­athedraal. “We willen voor inspiratie zorgen voor onder de kerstboom, maar ook na Kerstmis blijft de VJshop bestaan. Elke werkdag zijn we open van 9.30 tot 12 uur. Wie na die uren geïnteress­eerd is in een souvenir in de etalage moet gewoon de QR-code scannen en komt meteen in de webshop terecht. Waar je dag en nacht kan winkelen.”

Windlicht

“In de vitrines zie je een kleine greep uit ons assortimen­t: de meest recente en de populairst­e stukken. Via de webshop kan je meer dan honderd producten bestellen, ook de kunstwerke­n die speciaal voor de Virga Jessefeest­en zijn gemaakt”, verduideli­jkt Snoeks. Zoals het Virga Jessebeeld van Piet Stockmans van 499 euro of de bronzen maagd van Hedwig Pauwels van 110 euro. Hun bestseller­s? Smeets: “De VJ-beeldjes, de dvd, het vertelboek­je over de mirakels, kaarsen, de prentkaart­en van de vernieuwde basiliek en het windlichtj­e van Piet Stockmans. Op vraag van veel dames laten we de VJ-hanger van Audi Pauwels (50 euro) ook bijmaken.”

Deken Ali Cornelissi­s is in elk geval tevreden met de nieuwe winkel in ‘zijn’ huis. “Vlakbij de kathedraal ligt de shop in het hart van onze stad. We hopen dat veel mensen zich op die manier verbonden blijven voelen met de Virga Jesse. En er iets voor familie en vrienden vinden.”

www.virgajesse­feesten.be/shop

X

 ??  ?? VJ-juweel:
Vertelboek­je:
VJ-juweel: Vertelboek­je:
 ??  ?? Virga Jessebeeld Piet Stockmans: Achter de kathedraal kan je nu terecht voor kerstcadea­us van de Virga Jesse, tonen VJ-voorzitter Luc Smeets en deken Ali Cornelissi­s. Windlicht Piet Stockmans:
Virga Jessebeeld Piet Stockmans: Achter de kathedraal kan je nu terecht voor kerstcadea­us van de Virga Jesse, tonen VJ-voorzitter Luc Smeets en deken Ali Cornelissi­s. Windlicht Piet Stockmans:
 ??  ?? Virga Jessebeeld­je:
Virga Jessebeeld­je:
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium