Het Belang van Limburg

Heusden-Zolder en Lummen liggen op ramkoers

Gemeenten en werkgevers vragen aan Vlaanderen om plannen te wijzigen

- Koen LUTS/Zahra BOUFKER

Zowel de gemeente Lummen als de gemeente Heusden-Zolder en de werkgevers­organisati­es VOKA, VKW en Unizo vragen aan Vlaanderen om de plannen voor het industriet­errein rond de voormalige kolenhaven van Genenbos te wijzigen. Daarover hebben alle partijen vrijdag een akkoord bereikt. Ze vragen een nieuwe brug tussen de kolenhaven en de E314 zodat de woonkernen weinig of geen last ondervinde­n. Op vraag van de gemeente Lummen vond er vrijdagvoo­rmiddag een overleg plaats tussen alle betrokken partijen om zo uit de impasse te geraken over de ontsluitin­g van het nieuwe industriet­errein. De relatie tussen buurgemeen­ten Lummen en Heusden-Zolder verzuurde de voorbije maanden door de plannen.Vrijdagmid­dag werd op het einde van het overleg afgesproke­n dat niemand tekst en uitleg mocht geven aan de pers. Pas maandag zou een gezamenlij­k persberich­t worden verspreid door de twee gemeentese­cretarisse­n. Toch klonk het vrijdag al dat de gesprekken positief en constructi­ef waren verlopen, zelfs positiever dan verwacht.

“We worden geacht om een oplossing te zoeken en met de sterke uitspraken in de krant, daar is niemand mee gewonnen”, aldus de Lummense burgemeest­er Luc Wouters. “Omdat er vooral veel commotie was bij de inwoners van Heusden-Zolder, willen we vragen dat een andere optie bekeken wordt. Eind deze week zullen we een schrijven richten aan de Vlaamse regering met ons gezamenlij­k standpunt. Omdat iedereen op dezelfde lijn zit, is dit een sterk verhaal dat gedragen wordt door alle betrokkene­n die rond de tafel zaten.”

Consensus

De Vlaamse regering koos voor ontsluitin­gsscenario 1 en dat stuitte op heel wat protest in Heusden-Zolder. De woongebied­en aan de oostzijde van het Albertkana­al zouden veel hinder ondervinde­n van het zware verkeer, dat onder andere dichtbij de dorpskern van Viversel zou passeren.

Tijdens het overleg was er een consensus om voor ontsluitin­gsscenario 4 te kiezen. In dat scenario moet er een nieuwe brug geplaatst worden tussen de kolenhaven en de E314 en ten westen van het Albertkana­al moet een nieuwe externe ontsluitin­gsweg komen. Die kan aangelegd worden op de voormalige terreinen van Dossche, maar een ontsluitin­g in het verlengde van de Dellestraa­t richting de E314 kan ook. “Onze dossierhou­der is nog niet op de hoogte van deze nieuwe vraag”, zegt Brigitte Borgmans, woordvoerd­er van de Vlaamse Overheid. “We kunnen daar geen uitspraak over doen. Zelf zijn wij bezig met het verwerken van de Gemeenscha­ppelijk

persberich­t bezwaarsch­riften die ingediend werden tijdens het openbaar onderzoek.” Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zouden zijn voor de geplande onteigenin­gen als de plannen zouden wijzigen. De huidige te lage brug van de Westlaan moet sowieso gesloopt worden en daar zou dan alleen een fiets- en voetganger­sbrug komen. Een verplaatsi­ng tussen Lummen-centrum en Viversel zal dus omslachtig­er worden omdat het verkeer zou moeten omrijden.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium