Het Belang van Limburg

Sterk doet tweede poging om partij op te starten

-

In Sint-Truiden trekt de partij Sterk volgend jaar naar de verkiezing­en met een volwaardig­e lijst met 35 kandidaten. Lijsttrekk­er wordt de 50-jarige bediende Jerry Claes. De opstart van de partij in 2010 mislukte dan wel, maar nu wil de groep het verschil maken met een kleiner initiatief. Sterk werd al in 2010 met veel tromgeroff­el aangekondi­gd, maar stierf een stille dood. De nieuwe politieke partij, ontstaan uit ex-kandidaten van Lijst Dedecker, had in acht Limburgse gemeenten een afdeling. Vandaag staat Sterk er opnieuw. “We hebben het toen wat groot gezien”, zegt voorzitter Gunther Leenen, een 42-jarige boekhouder uit Sint-Truiden. “Nu willen we vooral inzetten op politiek in onze eigen stad, we gaan voor een nieuwe start en verhaal.” Naast Leenen en Claes staan ook op de lijst Gabriela Andrei (25), Roberti Roisen (53), Mike Slangen (24) en Joachim Mathijs (35). “Enkel de lijsttrekk­er is al bepaald. Witte konijnen zijn er niet, we kiezen voor mensen die vooruit willen. Belangrijk is dat we geen politieke strekking hebben, we zijn mensen die niet gewoon langs de zijlijn willen staan”, zegt de voorzitter.

“Onze waarden: passie, respect, openheid en transparan­tie”, aldus Jerry Claes, getrouwd en vader van vier. Van de Shop & The City-kaart wil de partij een betaalkaar­t maken die meteen een korting geeft aan mensen die in eigen stad winkelen.

Ook moet er in Sint-Truiden meer ingezet worden op de opvang van daklozen en de bestrijdin­g van drugs. “We moeten harder optreden tegen de verkoop en het gebruik van harddrugs, maar ook niet vies zijn van legaliseri­ng van een bepaalde softdrug.” Ook parkeren in Sint-Truiden is een probleem vindt Sterk. “Als wij het voor het zeggen zouden hebben, zouden we de stad toch meer autoluw maken. En het beleid van onze stad moet wat soberder.”

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Sterk heeft al een volwaardig­e lijst klaar.
FOTO JOZEF CROUGHS Sterk heeft al een volwaardig­e lijst klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium