Het Belang van Limburg

Sven De Leijer blikt terug op 2017

-

Sven De

Leijer zal rond de jaarwissel­ing zeven programma’s maken op

Eén onder de titel ‘Vrede op

Aarde’, waarin hij terugblikt op het jaar 2017, met gasten als premier Charles Michel, Nafi Thiam en Erik Van Looy. Zij brengen allemaal een beeld van het jaar mee, een beeld dat hen minstens heeft doen glimlachen. De Leijer gaat ook Vrede op Aarde-Awards uitreiken in 20 categorieë­n. “Een serieuze jury heeft zich daarvoor een weekend teruggetro­kken in een chalet in Ovifat onder voorzitter­schap van Jan Peumans.” Sommige prijzen zijn ernstig bedoeld, zoals de ‘Gebeurteni­s van 2017’ of de ‘Doorbraak van het Jaar’, andere zijn ludieker, zoals de ‘Uitspraak van het Jaar’ en de ‘Uit de bocht Award’.

Laatste seizoen ‘House of Cards’ korter en zonder Spacey

Wat al een tijdje in de sterren (en de kranten) stond geschreven, is maandag bevestigd door Netflix: het zesde en laatste seizoen van ‘House of Cards’ zal het zonder de aangebrand­e Kevin Spacey stellen en slechts acht in plaats van de gebruikeli­jke 13 aflevering­en tellen. Bij gebrek aan Spacey -geschrapt na beschuldig­ingen van seksueel wangedrag- komt het volle gewicht van het afsluitend­e seizoen op Claire Underwood, rol gespeeld door Robin Wright, te liggen.

De productie van de reeks ligt sinds oktober op apegapen: een resem scenariste­n is immers de reeks aan het herschrijv­en om het personage Frank Underwood (Spacey) volkomen uit het script te verwijdere­n. Met de opnames zal pas na Nieuwjaar kunnen worden begonnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium