Het Belang van Limburg

Natalia neemt de bokshandsc­hoen op

Eerste BV die dit voorjaar de ring instapt in ‘Boxing Stars’ is bekend

- Tom DE LEUR

VTM gaat dit voorjaar elke week Bekende Vlamingen tegen elkaar laten boksen. Het gaat om een tvprogramm­a dat gebaseerd is op ‘Boxing Stars’, een stunt op mannenzend­er Caz waarin Olga Leyers vorig jaar Josje Huisman bijna tot pulp sloeg. Zangeres Natalia (37) is al aan het oefenen voor de versie op VTM. Na ‘Sterren op de Dansvloer’, ‘Sterren op het IJs’ en ‘Dans Date’ wil VTM een aantal Bekende Vlamingen ook in de boksring laten dansen. Dit voorjaar gaan ze elkaar te lijf in ‘Boxing Stars’, een programma dat mannen en vrouwen in verschille­nde gewichtsca­tegorieën tegenover elkaar zet. Eén deelneemst­er is al bekend: zangeres Natalia. Dat is meteen een tegenstand­er van formaat, letterlijk en figuurlijk: Natalia is groot, sterk en fit. Ze bokste al eerder om fit te blijven en combineert verschille­nde sporten om in vorm te blijven voor haar energieke optredens.

Tegen wie Natalia zal boksen, is nog niet bekend. Misschien wordt het wel haar goede vriendin Nathalie Meskens, die drie maanden bij ex-wereldkamp­ioene Daniëlla Somers in de leer ging om zich voor te bereiden op haar rol in de langspeelf­ilm ‘Pippa’. Er is trouwens geen tekort aan boksende Bekende Vlamingen, want boksen is nog altijd hip. De lijst met BV’s die in de ban van de ring zijn of geweest zijn, is lang: Valerie De Booser, Eva Daeleman, Matthias Schoenaert­s, Cathérine Moerkerke, Tatyana Beloy, Mauro Pawlowski, Laura Tesoro, Gabriel Rios, Hannelore Knuts, Kobe Ilsen en Freya Van den Bossche.

Mohammed Oli

Vijf Bekende Vlamingen en één Bekende Nederlands­e weten al wat het is om voor een joelend publiek liters zweet te laten in een boksring: Olga Leyers, Josje Huisman, Guga Baúl, Bill Barberis, Maarten Breckx en Viktor Verhulst. Zij namen vorig jaar deel aan ‘Boxing Stars’, een boksgala dat bij wijze van eenmalige stunt werd georganise­erd voor de lancering van mannenzend­er Caz. De uitzending van het gala, met commentaar van ex-bokser Freddy De Kerpel en kenner Jan Van den Berghe, was een schot in de roos: 141.000 kijkers was sowieso een fantastisc­h kijkcijfer voor de kersverse zender Caz die in de plaats kwam van Acht, maar bovendien was er heel wat animo rond de boksende BV’s die werden voorbereid door profession­ele trainers, waaronder Daniella Somers. Animo was er vooral rond Olga Leyers die haar bijnaam Mohammed Oli – naar de Amerikaans­e bokslegend­e Muhammad Ali – alle eer aandeed door de twaalf jaar oudere Josje Huisman van K3 een stevig pak rammel te geven. Leyers was zelfs ontgoochel­d na de kamp, die ze won op punten: “Het is echt super jammer dat ik de energie niet meer had om haar met twee rechtse stoten te vloeren. Ik ben blij, maar teleurgest­eld. En mijn kaak doet pijn.”

 ?? Foto MDB
FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN ?? Olga Leyers won vorig jaar het boksgala ‘Boxing Stars’ van zender Caz.
Foto MDB FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN Olga Leyers won vorig jaar het boksgala ‘Boxing Stars’ van zender Caz.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium