Het Belang van Limburg

Drie Vlaamse migrantenp­artijen

-

Ahmet Koç

Wie? Ex-sp.a-politicus. Wat? Vorig jaar uit sp.a gezet vanwege steun aan de Turkse president Erdogan. Kondigde in mei samen met Abou Jahjah een nieuwe partij aan. Koç lanceert de partij in januari zonder Jahjah.

Waar? Koç is provincier­aadslid in Limburg en voormalig schepen in Beringen. Hij verhuist uit Beringen, maar blijft naar eigen zeggen wel in onze provincie. Zijn partij moet een nationale partij worden.

Jahjah en Kaçar

Wie? Opiniemake­r Abou Jahjah (foto) en ex-Agalevsena­tor en advocate Meryem Kaçar.

Wat? Een partij voor “radicale gelijkheid”. Gegroeid uit het initiatief van Jahjah en Ahmet Koç, maar gaat nu verder zonder Koç.

Waar? De partij heeft voor de gemeentera­adsverkiez­ingen al concrete plannen in Brussel, Gent, Antwerpen en Beringen. In januari wordt ze gelanceerd, en ze moet een nationale partij worden.

MR Partij

Wie? Gentenaar Murat Koylu. Leunt aan bij de Turkse extreemrec­htse organisati­e Grijze Wolven en bij AKP, de partij van de Turkse president Erdogan.

Wat? Multicultu­rele Recht Partij. Wil een partij van het volk zijn, en ijvert voor meer gelijke kansen voor mensen van allochtone afkomst.

Waar? Heeft concrete plannen om op te komen bij de gemeentera­adsverkiez­ingen in Gent, Zele en Temse. Ook in Antwerpen zijn er plannen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium