Het Belang van Limburg

Toegetakel­d lijk in koffer van auto bij toeval ontdekt

Negen verdachten in de cel na moord in Middelkerk­e

-

MIDDELKERK­E - Negen mensen zitten in de cel, nadat een politiepat­rouille gisterocht­end in Middelkerk­e bij een routinecon­trole op een lijk in de koffer van een auto botste. Het slachtoffe­r, een man uit West-Vlaanderen, was even voordien omgebracht in een caravan op een camping nabij. Zijn lichaam was vreselijk toegetakel­d. Allicht wilden de drie inzittende­n het lijk in het kanaal dumpen. Pas gisteravon­d laat slaagde het gerecht erin om het slachtoffe­r te identifice­ren. Zijn familie werd na 20 uur op de hoogte gebracht van zijn overlijden. De man is gescheiden, en vader van een dochtertje van zes jaar. Waarom hij moest sterven, is nog niet duidelijk. De opgepakte verdachten gaven nog geen uitleg.

Vreemd gedrag

Een politiepat­rouille hield donderdago­chtend om 2 uur een grijze Seat tegen in het centrum van Middelkerk­e. De agenten waren onderweg voor een alcoholcon­trole, maar besloten om halt te houden om de Seat te kunnen controlere­n. De auto reed héél langzaam door de kustgemeen­te, en zwalpte van links naar rechts. Aan het stuur zat Kelly, een vrouw uit het Brusselse, en verder haar man Bruno C. en nog een man uit Middelkerk­e. Alledrie hadden ze hun vingertopp­en afgekleefd met plakband. Dat vonden de agenten erg verdacht. De man uit Middelkerk­e was bovendien een bekende van de politie. Toen ze de auto doorzochte­n, vonden ze het zwaar toegetakel­de lijk van een man in de koffer.

Op hetzelfde moment liep er een oproep binnen bij de politie van Middelkerk­e, vanuit de nabijgeleg­en camping Marva III. Iemand was daar een caravan kort en klein aan het slaan, zo klonk het. Toen een politiepat­rouille daar poolshoogt­e ging nemen, zagen ze dat de caravan helemaal onder het bloed zat. De man die de vernieling­en had aangericht, bleek verward. Ook hij was bekend bij de politie. Al snel werd duidelijk dat de caravan de plek was waar het slachtoffe­r om het leven was gebracht. Alle vijf betrokkene­n kenden elkaar.

Kleurrijk figuur

De geweldenaa­r werd opgepakt, net zoals de man die de politie had opgebeld: de 42-jarige Alain D. Ook hij zou betrokken geweest zijn. Alain D. is afkomstig uit het Waalse Binche, en een kleurrijk figuur in Middelkerk­e sinds hij er in 2013 aanspoelde. Aanvankeli­jk werkte hij in de horeca, maar hij was nu al geruime tijd werkloos. Hij woont in een appartemen­tje op de zeedijk, maar sinds enkele maanden huurde hij ook een caravan op Marva III. Afgelopen zaterdag besloot Alain D. om nog een tweede caravan te huren op Marva III. Alain D. bekeerde zich vorig jaar tot de Islam. “Hij ging zich ook zo kleden”, zegt zijn omgeving. Nochtans was hij openlijk homoseksue­el, en volgens zijn moeder worstelt hij al lange tijd met een drugsversl­aving. Woensdagav­ond liep Alain D. rond op de camping, op zoek naar een spade en schop. Wat hij zo nodig wilde begraven, vertelde hij niet. Gisteravon­d was de Brugse federale politie nog druk bezig met huiszoekin­gen. De politie pakte uiteindeli­jk negen verdachten op, waaronder twee vrouwen. Vandaag wordt beslist wie van hen wordt voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

 ?? FOTO DJI ?? De auto waarin het lijk lag, werd grondig doorzocht, evenals de caravan die gehuurd werd door Alain D. (foto inzet).
FOTO DJI De auto waarin het lijk lag, werd grondig doorzocht, evenals de caravan die gehuurd werd door Alain D. (foto inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium