Het Belang van Limburg

Afscheid in schoonheid

Essevee tankt met zege vertrouwen voor duel tegen STVV

- Frank BUYSE

Het stelde niks meer voor, de laatste Europese match voor een Belgische club dit seizoen. Maar het werd toch nog een zeer deugddoend avondje voor het in de competitie zo krasselend­e Zulte Waregem. Na zes opeenvolge­nde nederlagen een zege tegen een Italiaanse topper, al was het de B-ploeg van Lazio Roma. Afscheid van Europa in schoonheid. Bij Zulte Waregem kregen Hamalainen en De Sart rust, doelman Bostyn verving de niet speelgerec­htigde Bossut. En die zag zijn ploeg vanuit de tribune al snel op voorsprong klimmen. Nill De Pauw won het duel van Patric en kopte de goeie hoge voorzet van Kaya binnen (1-0). Dat was al een hele opsteker. Vraag was of Essevee eindelijk eens een voorsprong kon vasthouden. Dat lukte alvast tot aan de rust. Zonder echt veel moeite. Lazio kwam wel opzetten, maar voetbalde al te steriel om kansen te creëren. Terwijl Essevee aardig de bal rondspeeld­e en uitbrak wanneer mogelijk. Voor de rust konden de bezoekers maar drie keer dreigen. Crecco twee keer en tussenin via Bastos, maar de inzet van de Angolees na een schermutse­ling werd terecht afge- keurd. Essevee hield stand, de 1-0 voorsprong deed alvast deugd. Zelfde spelbeeld na de rust. Overwicht en vooral technisch meestersch­ap voor Lazio, maar de thuisploeg stond goed. georganise­erd. Al was het alle hens aan dek toen Lukaku even zijn turbo aanzette. Het was evenwel Essevee dat scoorde, toen Heylen fluks een hoekschop van Hamalainen voorbij Vargic devieerde (2-0). Zulte Waregem helemaal bevrijd leek het, maar toen Caicedo al snel aan de overkant binnenkopt­e, sloeg de schrik weer in de benen. En toen Leiva met een hakbal gelijkstel­de, werd alweer het ergste gevreesd. Het zou toch niet waar zijn? Neen. Want Iseka had nog een hemels moment. Korte draai en dan vlam in de winkelhaak (3-2). Nu hield Essevee wel stand.

GROEP B Weer de ouderwetse ambiance in het Regenboogs­tadion: het was toch de moeite geweest. Nu wachten in de december nog vier competitie­matchen. “Daar willen we er ook een paar van winnen”, aldus Dury. Hij had wellicht graag de verdiende zege tegen de nummer 5 in Italië ingeruild voor drie punten in STVV maar dát het deugd deed, gisteravon­d…

?? FOTO BELGA ?? Heylen en De Pauw vieren de 2-0.
FOTO BELGA Heylen en De Pauw vieren de 2-0.