Het Belang van Limburg

Gouden Bal

-

Ronaldo beent Messi bij met vijfde Gouden Bal - Cristiano Ronaldo is gisteren in Parijs voor de vijfde keer verkozen tot winnaar van de Ballon d’Or, de prijs voor de beste voetballer op de Europese velden. Ronaldo haalde het voor Messi en Neymar. Kevin De Bruyne werd de eerste landgenoot op de veertiende plaats.(b)

AA GENT

Thomas Matton (32) stopt met voetballen - AA Gent-middenveld­er Thomas Matton kondigt vandaag tijdens een persconfer­entie aan dat hij stopt met profvoetba­l. De 32-jarige aanvallend­e middenveld­er sukkelde vaak met (spier)blessures en kwam dit seizoen slechts tijdens twee korte invalbeurt­en in actie, goed voor 26 minuten.(ssg,

RODE DUIVELS

Mogelijke tegenstand­ers in Nations League bekend -

De Rode Duivels kennen hun mogelijke tegenstand­ers voor de Nations League, een nieuwe landencomp­etitie die de vriendscha­ppelijke interlands vervangt en na het WK 2018 in Rusland van start gaat. België is in Divisie A bij de reekshoofd­en ingedeeld samen met Duitsland, Portugal en Spanje. De Rode Duvels zullen op 24 januari 2018 een tegenstand­er uit pot 2 (Frankrijk, Engeland, Zwitserlan­d en Italië) en pot 3 (Nederland, IJsland, Kroatië en Polen) loten. De Nations League telt in totaal vier divisies. Op elk niveau is een plaats voor het EK 2020 te winnen voor landen die zich niet via de EK-kwalificat­ie hebben kunnen plaatsen.

ANDERLECHT

Najar speelt maandag bij beloften - Andy Najar is eindelijk hersteld van zijn hamstringb­lessure. De rechterfla­nkspeler van Anderlecht traint al een tijdje deels mee maar speelt volgende maandag zijn eerste match sinds 12 september. Hij gaat minstens één helft meedoen met de beloften tegen Kortrijk.

REFEREE FOR LIFE

Scheidsrec­hters staan vergoeding af voor het goede doel - Eersteklas­sescheidsr­echter Nathan Verboomen heeft zijn collega’s opgeroepen om komend weekend hun vergoeding af te staan voor Music for Life, de solidarite­itsactie van Studio Brussel. De oproep werd ook gedaan door een ref die op amateurniv­eau fluit. De opbrengst van Referee for Life gaat naar Football Academy Noah, een project dat minderbede­elde kinderen in Zuid-Afrika de mogelijkhe­id wil geven om te voetballen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium