Het Belang van Limburg

Projectont­wikkelaar en handelaars boos over gebrek aan communicat­ie bij werken aan Maastricht­ersteenweg

-

De projectont­wikkelaar en handelaars zijn boos over het gebrek aan communicat­ie bij de werken aan de Maastricht­ersteenweg. Ze hopen dat de werken voor midden december klaar zijn, anders dreigen ze geld te verliezen. Schepen van openbare werken Michel Froidmont garandeert dat de werken rond 15 december klaar zullen zijn. “Voor alle duidelijkh­eid: we zijn voor de werken, die zijn absoluut noodzakeli­jk. Maar de manier waarop dit verloopt, vaak zonder dat we van iets weten, kan echt niet meer.” Veel duidelijke­r kunnen projectver­antwoordel­ijke Dries Nijs (Immo Top Invest) en traiteur-groentenha­ndelaar Nico Dewael het niet verwoorden. “We zijn hier een aantal keren compleet verrast en voor voldongen feiten gesteld. We hopen nu maar één ding: dat de werken midden december, zoals beloofd, klaar zijn.”

Doorwerken

“Midden oktober werden we samengeroe­pen op de stad omdat we 18 appartemen­ten gingen bouwen”, zegt Dries Nijs. “Daar werd gezegd dat men beide kruispunte­n van de Maastricht­ersteenweg met de Bosstraat en dat met de Voorstraat tegelijk wilde aanpakken. Zo was de klus in één keer geklaard. Geen probleem voor ons, zeker niet toen ons werd beloofd dat we op onze werf eerst nog de grondwerke­n zouden kunnen doen en dan materialen konden lossen zodat we, tijdens de werkperiod­e op de weg, konden doorwerken. Maar twee dagen later lag alles open en moesten we de grondwerke­n stopzetten. Meer nog, van het bouwen van de kelder is geen sprake meer. Ten vroegste kunnen we na het winterbouw­verlof van start. En dan maar hopen dat het niet vriest. 17 van de 18 appartemen­ten zijn immers verkocht, die klanten hebben ook afspraken lopen in verband met hun huidige woonsten en dus hebben wij ons geëngageer­d dat alles tijdig klaar zou zijn. Dan spreken we over eind 2018. Lukt ons dat niet, dan moeten we aan elk van hen een boete betalen die voor ons oploopt tot ongeveer 600 euro per dag. En intussen draait de droogzuigi­nstallatie volle bak of de boel loopt compleet onder. Ook dat kost extra geld, terwijl de kelder er nu bijna had moeten staan.”

Feesten

“Voor ons is het jaareinde alles of niets”, zegt traiteur en groenten- en fruithande­laar Nico Dewael. “We hebben traditione­el hier twee koelwagens staan, die dan telkens bomvol zitten met bestelling­en. We hebben dit jaar extra geïnvestee­rd in folders en reclame, zodat de mensen weten dat we er zijn. Vandaag is de passage hier omzeggens nul en is onze omzet gedaald met een derde tot de helft. We hadden zelf pijltjes geplaatst vanaf de afsluitend­e nadars, maar zonder boe of bah zijn die dan 200 meter verderop neergepoot. En niemand die ons iets zegt. Daarom is het voor ons van groot belang dat we weer bereikbaar zijn vanaf midden december. Anders wordt het een echte catastrofe. We hopen alleszins op duidelijke en geregelde communicat­ie vanuit de stad of Infrax, dat de werf voert. En dat er respect is voor de timing.”

15 december

“Het was een moeilijk project”, geeft schepen van openbare werken Michel Froidmont (sp.a) toe. “Maar de mensen mogen gerust zijn. Rond 15 december moeten ze tenminste terug over de steenweg in alle richtingen kunnen rijden. Alleen begrijp ik dat het erg vervelend is als de communicat­ie achterwege blijft. Daar ga ik me van vergewisse­n en indien nodig proberen bij te sturen”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Projectver­antwoordel­ijke Dries Nijs (Immo Top Invest) en traiteur-groentenha­ndelaar Nico Dewael vrezen dat de werken niet op tijd klaar zijn.
Foto SERGE MINTEN Projectver­antwoordel­ijke Dries Nijs (Immo Top Invest) en traiteur-groentenha­ndelaar Nico Dewael vrezen dat de werken niet op tijd klaar zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium