Het Belang van Limburg

“Ze noemen me Jäger”

Jochen Louwette en Genk gaan voor winst in topper tegen Geel

- Rob KWANTEN

Limburg boven in tweede divisie bij de heren. Met 9 van de 22 speeldagen achter de rug leidt Bolderberg met 18 punten, op de voet gevolgd door Genk B (17), Stevoort, Geel (beide 16) en Riemst (15). Genk ontvangt morgen Geel en kan dus de Limburgse hegemonie wat vergroten. Het rekent daarvoor onder andere op middenman Jochen Louwette, die een sterk seizoen speelt. De 18-jarige student burgerlijk ingenieur verdedigde vorig seizoen in eerste provincial­e nog de kleuren van Dilsen-Stokkem. Net als trainer Tim Drijkoning­en maakte hij de overstap van Mavo naar Genk. “Ik ken Tim al van mijn periode bij Eisden”, vertelt Louwette. “Hij is een soort van mentor voor mij. Ik vertrouw hem blindeling­s. Hij had al eerder aangegeven me te willen meenemen als hij een stap hogerop zou gaan. En dat is ook gebeurd.”

Burgerlijk ingenieur

En het gaat snel voor de Genkse middenman. Zijn prestaties in tweede divisie leverden hem zelfs al wat speeltijd op bij de A-ploeg in Liga B. “In het begin van het seizoen heb ik een paar keer meegetrain­d met de eerste ploeg. Maar vanaf de aanvang van het academieja­ar beperk ik me tot de woensdagtr­aining bij mijn eigen ploeg. Meer kan ik niet combineren met mijn studies. Burgerlijk ingenieur, het is niet te onderschat­ten. Maar door een blessure van een middenman bij de Liga B-ploeg behoorde ik toch al enkele keren tot de selectie en heb ik zelfs al enkele invalbeurt­en op mijn palmares mogen bijschrijv­en. Mooi natuurlijk.”

In de Genkse gelederen heeft Louwette een opvallende bijnaam. “Ze noemen me Jäger. Een bijnaam die ik heb overgehoud­en aan mijn periode bij Dilsen-Stokkem. Daar dronken we na elke gewonnen wedstrijd een Jägermeist­er. En men was nogal onder de indruk van de hoeveelhei­d die ik daarvan achterover kan slaan.”

Mogelijkhe­den

En wat met de wedstrijd tegen Geel? “Er zit geen logica meer in onze reeks”, gaat Louwette verder. “Iedereen kan van iedereen winnen. Geel heeft vorige week met 1-3 verloren van Riemst, dat was voor mij toch een grote verrassing. Dus er zijn voor ons wel mogelijkhe­den. Onze jonge groep heeft veel vorderinge­n gemaakt, maar ik denk dat we nog beter kunnen. Aanvallend ben ik goed op dreef, maar blokkerend moet ik zeker nog stappen zetten.”

Xmeegenome­n,

 ?? Foto MIST ?? Jochen Louwette: “Er zit geen logica meer in onze reeks.”
Foto MIST Jochen Louwette: “Er zit geen logica meer in onze reeks.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium