Het Belang van Limburg

“Hoofdrol te danken aan mijn doorleefde kop”

Daan ster van Hongaarse film

-

Een psychiater spelen in een internatio­nale film, het is eens wat anders dan een concert spelen in ons land. Dat laatste deed Daan Stuyven (48) al meer dan duizend keer, dat eerste doet hij straks voor de allereerst­e keer. De auteur achter hits als ‘Icon’ en ‘Housewife’ is dit weekend in Boedapest voor opnames van de film ‘Eden’, geregissee­rd door de Hongaarse cineaste Agnes Kocsis. “Agnes werkt graag met mensen die eigenlijk geen acteur zijn”, zegt Daan, die ook zijn “doorleefde kop” inroept als reden om een van de hoofdrolle­n voor zijn rekening te nemen. “Ik speel een psychiater die verliefd wordt op zijn patiënt”, aldus Daan. In het verhaal wordt Andras, zoals Daans personage heet, door een bedrijf ingehuurd om vast te stellen of een meisje genaamd Eva wel echt ziek is.

Afwisselin­g

De film is een coproducti­e tussen Hongarije, Roemenië en België en zou vanaf volgend jaar te zien moeten zijn. Met een budget van een kleine twee miljoen euro is de prent geen verwachte blockbuste­r, maar evenmin klein grut.

Het acteerdebu­ut van Daan wordt de prent niet. Dit weekend debuteert in Gent (Sphinx cinema) en Brussel (Aventure) de film ‘Hoe Kamelen Leeuwen Worden’, waarin Daan een rol speelt in één van de vier delen. Ook in de videoclips bij zijn muziek getuigde de Overijsena­ar al van acteertale­nt. Fans van de zanger en muzikant Daan hoeven echter nog niet meteen te vrezen dat Daan zich voortaan alleen nog op film stort. Zelf gaf hij aan een fan te zijn van afwisselin­g. En een Icon is hij vooral op een concertpod­ium, vooralsnog.

 ?? DER PERRE
FOTO JAN VAN ?? In de film ‘Eden’ speelt Daan een psychiater die verliefd wordt op zijn patiënt.
DER PERRE FOTO JAN VAN In de film ‘Eden’ speelt Daan een psychiater die verliefd wordt op zijn patiënt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium