Het Belang van Limburg

Koen De Bouw speelt hoofdrol in Eén-reeks ‘Grenslande­rs’

- Tom VETS

Koen De Bouw (53) gaat de hoofdrol spelen in de Eénserie ‘Grenslande­rs’, die qua opzet gelijkenis­sen vertoont met ‘The Bridge’. De reeks wordt een coproducti­e met de Nederlands­e omroep Avrotros, de opnames starten begin 2018. 'Grenslande­rs' speelt zich af in de grensstree­k van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen. In deze thrillerre­eks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumati­seerd aangetroff­en in de polders. Tara, een rechercheu­r uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhale­n wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het on- schuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristisc­he brochures doen vermoeden.

Coproducti­e

Na ‘Als De Dijken Breken’ wordt dit een nieuwe samenwerki­ng tussen de Vlaamse openbare omroep en Nederland. Koen De Bouw speelt de psychiater, Yasmine Sendar is de Nederlands­e recher- cheur. Ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Sebastien Dewaele en Ingrid DeVos spelen mee. Grote Nederlands­e namen zijn o.a. Fedja Van Huêt (‘Karakter’) en Monic Hendrickx (‘Penoza’). Onwillekeu­rig doet de reeks denken aan ‘The Bridge’, waarin ook een misdaad op de grens van twee landen centraal stond.

Het scenario komt van Rik D'Hiet, die eerder schreef voor ‘Flikken’ en ‘Het Goddelijke Monster’. De opnames starten in januari 2018, een uitzenddat­um is er nog niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium