Het Belang van Limburg

Samen uit, samen thuis

Thomas en Jonas Soubry voor het eerst tegen elkaar

- Gert SILLEN

Samen uit en samen thuis. Dit spreekwoor­d ging zaterdagav­ond net niet op voor de Hoeseltse broers Thomas en Jonas Soubry. Elk apart verlieten ze het ouderlijk huis, op vijf minuutjes wandelen van het Caetsbeeks­tadion, voor hun eerste onderlinge confrontat­ie: Jonas met VV Hoeselt A tegen het Sch.-Beverst van Thomas. In de vroege uurtjes én na 0-3-winst voor Sch.-Beverst keerden de heren voetballer­s wel gezamenlij­k huiswaarts. Vier seizoenen verdedigde­n ze samen de rood-gele kleuren van vervolgens Alt en daarna fusieclub VV Hoeselt. Na dat vier jaar durende samenspel bleef Jonas (22) de Doornkappe­rs trouw en ging Thomas (23) zijn geluk proeven bij het naburige Schoonbeek-Beverst. “Ik ben vijf minuutjes vroeger vertrokken dan Jonas”, vertelt Thomas. “We hadden nog een uitvoerige voorbescho­uwing. De week voorafgaan­d is er uiteraard over deze match gesproken, maar niet dat het een constant gesprekson­derwerp was. De match? De eerste helft ging redelijk gelijkopga­and. Na de rust hadden we wind in de rug en speelden we bergafwaar­ts. Factoren die in ons voordeel speelden want na het vierde kwartier leidden we met 0-2.”

Een achterstan­d die de thuisploeg niet meer weggewerkt kreeg. “Ik vind dat we in die eerste periode zelfs de betere ploeg waren”, countert Jonas. “Die 0-1 en 0-2

Jonas SOUBRY Rechtsback van Hoeselt A vielen te snel. Als we langer de nul hadden gehouden, zou er zeker stress bij hen zijn opgetreden want zij zijn aan hun stand verplicht om te winnen. Dan zou er wellicht ruimte ontstaan zijn voor scherpe counters. Ik vind het wel jammer dat ik opnieuw rechtsback moest spelen en geen rij hoger mocht opschuiven. Een echte rechtstree­kse confrontat­ie heeft er met Thomas, die linksachte­r is, nooit ingezeten. Thomas heeft me een keer goed tussen gepakt, maar ik heb de kans nadien niet gekregen om me te revanchere­n.” Op de koop toe legde Soubry senior de 0-3-eindstand vast. “Een geluksgoal”, oordeelt Soubry junior. “Eigenlijk wel”, treedt Thomas zijn broer bij. “Neen, ik heb niet gejuicht. Ten eerste omdat het een ‘misbaksel’ van een goal was en ten tweede uit respect voor mijn ex-ploeggenot­en. Het maakt mijn rekening niet, maar ik vind het wel jammer dat ze onderaan staan.” En de derde helft? “Aan de plaagstoot­jes was er geen ontkomen aan”, geeft Jonas toe. “Met heel wat ex-spelers bij beide ploegen komen we allemaal goed overeen. Eerst in de kantine en nadien in de Moose Winterbar hebben we samen een pint gedronken. Ja, het was al laat toen we allebei gelijktijd­ig naar huis gingen.”

Jammer dat ik geen rij hoger mocht spelen

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Jonas en Thomas Soubry waren lief voor elkaar.
Foto TOM PALMAERS Jonas en Thomas Soubry waren lief voor elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium