Het Belang van Limburg

Piqueur samen met zoon en dochter aangehoude­n

-

Gewezen Optima Bankboegbe­eld Jeroen Piqueur is gisteren door de Gentse onderzoeks­rechter aangehoude­n voor zijn rol in de ondergang van de bank. Ook zijn zoon Ruben en dochter Rebecca vliegen in de cel. Jeroen Piqueur, berucht door de vastgoedbe­urzen in Cannes met het Gentse schepencol­lege en luxueuze feestjes op zijn jacht, kwam met Optima Bank in het vizier van de Bijzondere Belastingi­nspectie. Daarna gaf ook de Nationale Bank aan dat er aanwijzing­en waren van strafrecht­elijke inbreuken. Anderhalf jaar na het faillissem­ent van de bank, lijkt Piqueur ook strafrecht­elijk met zijn rug tegen de muur te staan. Na een verhoor, dat maandagavo­nd begon en de hele nacht duurde, liet de onderzoeks­rechter hem gisterocht­end aanhouden. Ook zijn dochter Rebecca en zoon Ruben vlogen in de cel. Ruben Piqueur was bestuurder van Optima Bank. Rebecca was bestuurder van Imaco, de vennootsch­ap waarlangs vader Piqueur zich zou verrijkt hebben op kap van de bank. “600.000 euro per jaar? Dat zijn tegenprest­aties voor allerlei diensten”, zei hij daarover. Het gerecht spreekt van misbruik van vennootsch­apsgoedere­n. De aanhouding­en komen hard aan bij de familie. De vrouw van Piqueur was te verbouwere­erd om te reageren. De familie wijst beschuldig­end naar ‘de media’, die door te schrijven over de luxueuze levenswand­el van Piqueur een “verkeerde perceptie” zou hebben gecreëerd. Dat het gerecht nu overgaat tot aanhouding­en wordt gezien als een complot.

Van den Bossche

Het gerecht spreekt dat tegen. De voorbije weken werden al discreet mensen uit Piqueurs entourage verhoord. Dat het pas vlak voor de feestdagen tot aanhouding­en komt, heeft te maken met de complexite­it van het strafdossi­er, luidt het. Voormalig politicus en voorzitter van de raad van bestuur Luc Van den Bossche is ook verhoord, maar mocht huiswaarts keren. “Ik antwoord op alle vragen die het gerecht mij stelt”, zei hij gisteren kort.

Raf Verstraete­n, de advocaat van vader en zoon Piqueur, zegt dat ze de strafrecht­elijke beschuldig­ingen betwisten. Vrijdag beslist de raadkamer of het drietal Kerstmis thuis dan wel achter de tralies zal doorbrenge­n.

 ??  ??
 ?? Foto ID/HBVL ?? Ruben, Rebecca en Jeroen Piqueur.
Foto ID/HBVL Ruben, Rebecca en Jeroen Piqueur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium