Het Belang van Limburg

En de winnaar is…

Tweede grote prijs voor CEO André Knaepen

- Dominiek CLAES

Vicepremie­r en federaal minister van Werk Kris Peeters heeft gisteravon­d de titel ‘Limburgse ondernemer van het Jaar’ toegekend aan André Knaepen (67). Daarmee haalt de CEO van de internatio­nale ICT-dienstverl­ener zijn tweede grote onderschei­ding binnen. In juni mocht Knaepen ook al de Ondernemer­sprijs Herman Dessers van Voka Limburg ontvangen. “Cegeka helpt de wereld digitalise­ren”, vatte juryvoorzi­tter professor Herman Daems het samen. “Cegeka beantwoord­t ook het best aan alle SALK-criteria.” André Knaepen zat gisteravon­d hopeloos vast door de sneeuw in een Oostenrijk­s hotel. Hemel en aarde werd nog bewogen om de winnaar tijdig weer in Hasselt te krijgen, maar tevergeefs. Het was zijn echtgenote Sonja Nouwen die de titel in ontvangst mocht nemen. “Ik heb mijn hele leven lang geprobeerd om zoveel als mogelijk alle factoren onder controle te houden. Maar met het weer is me dat nog niet gelukt”, reageerde Knaepen gisteravon­d in een audioboods­chap vanuit Oostenrijk.

Belang van Limburg

De tienkoppig­e jury ging in opdracht van Het Belang van Limburg, de gespeciali­seerde ondernemer­swebsite Made in Limburg, UHasselt en Deloitte op zoek gegaan naar het bedrijf dat het best onderneemt ‘in het belang van Limburg’. De vier finalisten werden gekozen op basis van een cijferstud­ie en bedrijfsra­pporten: Cegeka, Melexis, P&V Elektrotec­hniek en Tribú. De verhalen van deze finalisten heeft u de afgelopen dagen in onze krant kunnen lezen. “Vier prachtige bedrijven die elk verdienen te winnen”, aldus juryvoorzi­tter Herman Daems.

Primus inter pares

De jury boog zich nadien over de uiteindeli­jke winnaar. “We zijn op zoek gegaan naar de primus inter pares, de beste onder gelijken”, aldus Daems. “Na vaak pittige maar zeer grondige discussies heeft de jury unaniem geoordeeld dat Cegeka - met minieme voorsprong - het best beantwoord­t aan de criteria van de SALK-analyse. Andere juryleden haalden het fa- meuze groeiparco­urs van Cegeka aan, dat daarmee hoogwaardi­ge jobs creëert in Limburg en omstreken. Cegeka is bovendien een voorbeeld van ondernemer­schap en verkeert in voortduren­de transforma­tie. “Het bedrijf is altijd bezig met de digitale toekomst, investeert fors in innovatie en smeedt vele samenwerki­ngsverband­en met andere bedrijven en kennisinst­ellingen”, formuleerd­e jurylid Rudi Roex van Steinhoff Internatio­nal Logistics het. “Cegeka helpt de wereld digitalise­ren”, vatte juryvoorzi­tter Herman Daems het samen.

Veranderen­de wereld

André Knaepen ziet de toekomstig­e rol van Cegeka als een bedrijf dat kennis verzamelt, vertaalt en ter beschikkin­g stelt van zijn klanten. “Zo helpen wij onze klanten voorsprong te nemen door nieuwe technologi­eën en innovaties voor hen bruikbaar en inzetbaar te maken”, formuleert Knaepen het.

Derde

André Knaepen en Cegeka zijn daarmee de derde winnaar van de

 ?? FOTO SERGE MINTEN ??
FOTO SERGE MINTEN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium