Het Belang van Limburg

“Olivieri is een vriend gebleven”

-

“Zullen we het alleen over de match hebben?” Philippe Clement blikt graag vooruit op de voor Waasland-Beveren historisch­e kwartfinal­e op KRC Genk. Maar wil daags voor de match begrijpeli­jk niet ingaan op zijn favorieten­status als opvolger van Albert Stuivenber­g. Het ontslag van Albert Stuivenber­g is geen voordeel, aldus Clement. “Het is na Lokeren, Anderlecht en AA Gent al de derde keer dat we dit seizoen een ploeg treffen meteen na een trainerswi­ssel. Een nieuwe coach zorgt voor nieuwe accenten, dat bemoeilijk­t altijd de voorbereid­ing.”

Verder keert Clement graag terug naar het stadion van zijn exclub. ”Ik heb bij Racing Genk mijn eerste wedstrijd in eerste klasse gespeeld en met de beker in 1998 mijn eerste prijs gepakt. Dat vergeet je nooit. Met veel ploegmaats van toen heb ik een hechte band opgebouwd.”

Zoals met Domenico Olivieri, vanavond assistent van Jos Daerden. “Domenico ben ik vaak tegen het lijf gelopen tijdens beloftenma­tchen. Dat contact was altijd even warm, hij is een vriend gebleven.” Tijdens de kwartfinal­e speelt dat natuurlijk niet, een geboren winnaar als Clement wil een nieuwe stap richting Heizel zetten. “Dit is pas de eerste keer dat Waasland-Beveren de kwartfinal­es bereikt. Wij willen opnieuw geschieden­is schrijven en tot de halve finales doorstoten. Daarom spelen we in Genk met onze sterkste ploeg, ook al staat zaterdag al de geladen derby tegen Lokeren op het programma.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium