Het Belang van Limburg

“We voelen ons schuldig”

-

Nee, het ontslag van de coach kwam niet uit de lucht vallen. “Toch ben je op zo’n moment altijd een beetje verrast”, zegt Schrijvers. “We begrijpen de clubleider­s heel goed, als ze zeggen dat het woord nu aan ons is. Wij voelen ons ook schuldig aan het ontslag van de coach, we zijn mee verantwoor­delijk voor de mindere resultaten. Het grootste probleem is dat bij elke tegenslag de kopjes naar beneden gaan. Dat zag je zaterdag opnieuw na de ongelukkig­e tegengoal.”

Beleving

Maar ook tot aan de 1-0 van Zhegrova maakte Racing weinig klaar. “Er zat inderdaad weinig verrassing in ons spel. Waar het is fout gelopen tussen trainer en spelers? Natuurlijk is niet iedereen altijd even gelukkig met de manier van werken van een coach. Dat is bij elke club het geval. Maar ik denk niet dat er grote problemen waren. We hebben een poos terug wel een aantal gesprekken gehad, waarna de aanpak werd bijgestuur­d en bijvoorbee­ld het trainingsp­rogramma werd aangepast. Maar het waren vooral de resultaten die uitbleven. Het is ook niet zo dat je als speler alleen maar moet geprikkeld worden door de coach, die beleving moet vooral uit jezelf komen.”

Foto in kleedkamer

Samen met Thomas Buffel is Siebe Schrijvers de enige Genkenaar, die al een bekerfinal­e op de Heizel meemaakte. Ook al zat hij in 2013 als zestienjar­ige in de tribune tijdens de finale tegen Cercle, zijn eerste trofee blijft hij koesteren. “Ook al omdat ik in die campagne

Jennen

tegen Union en Zulte Waregem op het veld had gestaan, voelde ik me een deel van die groep. De sfeer op de Heizel was onvergetel­ijk, er hangt nog steeds een grote foto in onze kleedkamer. Die zullen we zeker bekijken voor we het veld opgaan.”

Lege tribunes

Waar amper een paar duizend Genkse fans de spelers zullen opwachten. “Dat is niet fijn, maar ik begrijp dat onze supporters ontgoochel­d zijn. Het is aan ons om hen weer naar het stadion te lokken. Dat kan maar op één manier, door te winnen. Te beginnen tegen Waasland-Beveren.” Een club, waaraan Schrijvers mooie herinnerin­gen koestert. “Ik heb er een mooie periode ge- kend en had er een goeie band met de supporters. Ik sta via de sociale media nog steeds in nauw contact met tal van spelers, er werd de voorbije dagen flink over en weer gejend. In de WhatsApp-groep van de spelers zit ik niet meer. (lacht) Ik heb mezelf moeten laten vervangen als beheerder, want ik had het groepje zelf opgericht.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Siebe Schrijvers: “Het grootste probleem is dat bij elke tegenslag de kopjes naar beneden gaan.”
FOTO JEFFREY GAENS Siebe Schrijvers: “Het grootste probleem is dat bij elke tegenslag de kopjes naar beneden gaan.”
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ivan Leko.
FOTO PHOTO NEWS Ivan Leko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium