Het Belang van Limburg

De Boeck laat Kortrijk dromen van Heizel

-

Na de bekerfinal­e in 2012 staat KV Kortrijk op 180 minuten van een nieuwe trip naar de Heizel. Het versloeg in de kwartfinal­e overtuigen­d AA Gent met 4-1. De kwalificat­ie voor de halve finales komt niet uit de lucht gevallen. KV Kortrijk speelde zaterdag in de competitie­match tegen Gent al een sterke tweede helft en is de jongste weken in eigen huis onder stoom: vijftien goals in vier thuismatch­en, die ze allen wonnen. Op de 4-1-zege tegen de Buffalo’s viel niets af te dingen. De ploeg van Glen De Boeck was beter dan een fel vertimmerd AA Gent. Na amper zes minuten kopte Rougeaux een corner van Chevalier tegen de netten: 1-0. Gent scoorde vrijwel meteen tegen. Kaminski duwde een kopbal van Mitrovic tegen de lat, maar Sylla werkte de rebound binnen. Een scenario als zaterdag leek in de maak. Toen kwam Kortrijk ook op voorsprong, maar twintig minuten later had Gent de leiding overgenome­n. Dit keer liet Kortrijk zich niet uit zijn lood slaan. Ouali en Ajagun zorgden voor de 3-1 -ruststand. Stojanovic trapte vier minuten na zijn invalbeurt de 4-1eindstand tegen de netten op een scherpe voorzet van Ajagun. “Het smaakt echt als revanche. Zaterdag verdiende Gent de overwinnin­g niet helemaal”, aldus Kortrijk-aanvaller Teddy Chevalier. “We speelden goed en pakten vertrouwen. We hebben het thuis altijd makkelijke­r en dat hebben we vandaag weer bewezen. Ik ben tevreden dat we de halve finale spelen. Dat we vier keer wisten te scoren, is de kers op de taart. Iedere voetballer speelt om titels te pakken. Het zou fantastisc­h zijn om iets te winnen met Kortrijk. We mogen dromen, maar er staan nog twee matchen tussen ons en de finale.”