Het Belang van Limburg

PORT VOOR HET GOEDE DOEL

-

996 opgeer Earl. Hun ken voor oeien en Woods iljoen dollar rwijs te nog vier ust van de zijn eigen ger Jam in de ‘Golf, play,

VOETBAL

David Beckham - ooit de bestbetaal­de voetballer ter wereld - is erg actief met de Victoria and David Beckham Charitable Trust. Ze richten zich vooral op kinderen en gingen ooit premier Cameron opzoeken in Downing Street 10 om meer steun te eisen. Beckham bezocht Cambodja in zijn strijd tegen geweld tegen kinderen. Hij steunde Elton John in zijn fonds tegen aids en is mede-stichter van Malaria No More, zowel in de UK als in de USA. De laatste vijf maanden van zijn carrière speelde hij in Frankrijk voor PSG, waar hij zijn hele salaris - meer dan vier miljoen euro - wegschonk.

YUNA KIM

Yuna Kim (27) is de sportvrouw van de eeuw in Zuid-Korea. Ze won goud op de Winterspel­en in Vancouver, waar ze de best betaalde atlete van allemaal was, en greep er heel controvers­ieel naast in Sotsji. Ze bekeerde zich in 2008 tot de rooms-katholieke godsdienst, nadat een devote dokter haar van haar blessures had afgeholpen. Jarenlang hoorde Queen Yuna bij de bestbetaal­de sportvrouw­en ter wereld. Ze heeft inmiddels zo’n 2,5 miljoen euro weggeschon­ken aan slachtoffe­rs van tyfoons, aardbeving­en en tsunami’s. Ze is ook ambassadri­ce voor Unicef.

SERENA WILLIAMS

De Serena Williams Foundation houdt zich vooral bezig met onderwijs en financiert scholen in de VS, Kenia en Jamaica. Met zus Venus runt ze verder het Williams Sisters Fund. In Compton, de gevaarlijk­e buitenwijk van LA waar hun zus Yetunde vermoord werd in een drive-by shooting, hebben ze het Yetunde Price Resource Center opgericht tegen straatgewe­ld. Serena steunt verder nog zeker vijftien foundation­s (waaronder die van Elton John en Eva Longoria), is ambassadri­ce voor Unicef en laat kansarme kinderen tennissen. Naar Amerikaans­e traditie werd ze overladen met eretitels voor haar liefdadigh­eid. Zo werd ze beloond met de ‘Celebrity Role Model Award’, de ‘Young Heroes Award’ en de ‘Family Circle and Prudential Financial Player Who Makes a Difference Award’. Wie kan dat zeggen?

JOHN CENA

KUNSTSCHAA­TSER

TENNIS

WORSTELEN

John Cena is acteur, rapper en tv-presentato­r, maar toch vooral de grootste aller tijden uit de WWE, het Amerikaans­e worstelen. Hij won zestien wereldtite­ls, waarvan dertien in de WWE, een record. Via Make-A-Wish heeft hij 500 wensen van doodzieke kinderen ingewillig­d, en ook dat is een record. Verder leent hij zijn gezicht aan een campagnes tegen pesten en haalde hij met de WWE 1,5 miljoen dollar op voor de strijd tegen borstkanke­r.

 ?? FOTO AFP ?? LeBron James ontsnapte zelf aan de armoede en wil iets teruggeven aan zijn geboortest­ad Akron.
FOTO AFP LeBron James ontsnapte zelf aan de armoede en wil iets teruggeven aan zijn geboortest­ad Akron.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium