Het Belang van Limburg

“Afscheid met goede prestatie”

Voor Achel eindigt vanavond wellicht mooi bekeravont­uur

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik kan zich vanavond verzekeren van een trip naar het Sportpalei­s voor de finale van de Belgische beker. In een Limburgs onderonsje met Achel moet de terugwedst­rijd, na de 0-3 heen, een formalitei­t worden. “We moeten ons geen illusies maken”, beseft Achel-speler Allan van de Loo, die terugkeert naar zijn ex-club. “We willen afscheid nemen met een goede prestatie en genieten.” In de heenwedstr­ijd waren set één en twee in een mum van tijd afgewerkt. Enkel in set drie werd het even spannend. “Die eerste twee sets waren voor ons ook echt niet leuk. Maaseik was gewoon heel erg goed, wij speelden onder ons niveau”, herinnert aanvaller Van de Loo (42) zich. “Gelukkig herpakten we ons. Jammer dat we derde set niet konden winnen. We schoten vooral aanvallend tekort in die partij. Het gaat allemaal wat sneller en hoger tegen een topclub als Maaseik, en daar moest onze ploeg aan wennen.”

De droge 0-3 van toen maakt de terugwedst­rijd van vanavond wel overbodig. “We moeten niet de illusie hebben om met dezelfde cijfers te gaan winnen in de Steengoed Arena. Als je één duel kan spelen tegen Maaseik is er altijd een kans. Maar over twee duels zal het zo raar niet lopen. Bovendien is Noliko nog altijd een serieus trapje hoger dan Zoersel, waar we het nog gingen rechtzette­n. Joel Banks is ook slim genoeg om zijn ploeg te waarschuwe­n en op scherp te zetten. Hij weet dat we een potje kunnen volleyball­en.”

Liefde van zijn leven

En dus eindigt het Achelse bekeravont­uur wellicht vanavond. “Ach, nu volgt de kers op de taart voor een mooie campagne. We moeten genieten van deze momenten. Tegen een Maaseik in topvorm is het een leuke uitdaging. We hebben niets te verliezen en moeten achteraf het gevoel hebben er alles aan gedaan te hebben. Hopelijk kunnen we bevrijd spelen. Elke set die we pakken is fantastisc­h”, aldus de Nederlande­r die in Neeroetere­n woont. Tussen 2006 en 2008 speelde hij voor Maaseik. “Ik heb genoten van die tijd. Ik won er zowat alles wat er te winnen valt in België. En ook al zijn we wat vervelend uit elkaar gegaan, ik verwijt Maaseik niets. Jammer dat mijn periode er niet langer geduurd heeft. Ik draag de club nog steeds een warm hart toe, en ken nog steeds heel wat supporters. Terugkeren is dus altijd wel speciaal. En ik hou nog steeds iets prachtigs aan mijn Maaseikse periode over. Ik leerde er de liefde van mijn leven kennen, met wie ik intussen twee kinderen heb”, lacht hij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium