Het Belang van Limburg

“Ik ben niet bezig met een transfer”

LUCAS PIRARD over zijn novemberdi­p de nakende wintermerc­ato de huidige nooddefens­ie

- Gunter SCHOOFS

Anderlecht volgt de prestaties van Alexis De Sart en ook rond Lucas Pirard zal de geruchtenm­olen de volgende dagen weer op gang komen met de naderende wintermerc­ato. Onder andere AA Gent was in de zomer al geïnteress­eerd. Maar Pirard beseft dat de resem tegengoals in november hem geen goed gedaan hebben. “Die elf treffers in drie matchen zaten toch even in het kopje, al had ik mezelf niet veel te verwijten. Dat heeft keeperstra­iner Jos Beckx me intussen wel ingepeperd”, aldus Pirard. Voor een stand van zaken schotelden we de doelman tien stellingen voor. De 22-jarige Luikenaar mocht vrijuit reageren, daags voor de clash aan de Kehrweg. 1 Teixeira en Kotysch ontbreken, toch moet STVV in staat zijn om de nul te houden.

AKKOORD

“Teixeira en Kotysch bieden allebei een meerwaarde. Maar ze zijn niet beschikbaa­r, dus moet de coach iets uit zijn hoed toveren. De Roeck heeft verschille­nde dingen uitgeprobe­erd. Ik heb vertrouwen in zijn keuze. Op training liep het voortreffe­lijk. De afspraken zijn gemaakt. Als we de lijn van tijdens de week doortrekke­n naar de wedstrijd van zaterdagav­ond, komt het wel goed.”

2vaak STVV werd dit seizoen al te

benadeeld door de arbitrage.

AKKOORD

“De refs hebben ons alleszins nog niet veel geholpen. Die goal van Leya Iseka vorig weekend, daar ging écht een duwfout op Goutas aan vooraf. Tegen Club Brugge waren er veel foute beslissing­en, maar daar til ik minder zwaar aan omdat we daar sowieso niks geraapt hadden. In Moeskroen hadden we een penalty kunnen krijgen, toen Bolingi de bal met de hand beroerde. Ook tegen Charleroi verdiende Asamoah een elfmeter.”

Lucas Pirard had in novem3ber een serieuze dip.

AKKOORD

“Ik slikte elf goals in drie mat- chen. Tegen Club Brugge, Eupen en Kortrijk. Dan kan je als doelman niet zeggen dat je goed bezig bent. Het is zoals een spits die de weg naar de netten niet vindt. Dat de fans begonnen te roepen op Steppe? Dat kan. Maar al bij al: ik maakte geen flagrante fouten, hé. Eén goal verwijt ik mezelf een beetje. Die derde in de thuismatch tegen Eupen (afstandssc­hot in de korte hoek van Fadlalla, nvdr.). Als ik toen iets beter geposition­eerd stond, had ik misschien een kans. Maar dat is het dan ook. Mentaal had ik het best even moeilijk, maar keeperstra­iner Jos Beckx heeft snel de puntjes weer op de i gezet. Ik had mezelf weinig te verwijten en moest op training keihard blijven werken.”

4zwakker STVV komt uit nog altijd

voor de dag dan

thuis.

AKKOORD

“Onze tegenstand­ers zijn het kunstgras van Stayen minder gewoon dan wij, daar puren we voordeel uit. Op verplaatsi­ng wil het maar niet lukken. Gebrek aan fysieke kracht? Ik ken de exacte reden niet. Tot nog toe heb ik met STVV alleen gewonnen in Anderlecht en vorig seizoen in Kortrijk. Verder speelden we nog enkele keren gelijk, meer niet. Veel te weinig.”

5zijn Lucas Pirard is bezig aan laatste weken op Stayen.

NIET AKKOORD

“Ik kan natuurlijk zeggen wat ik wil, maar ik zweer je: het is windstil. Tenzij Philippe Bormans of mijn manager informatie achterhoud­t, maar dat geloof ik niet. Die interesse van Gent is weggeebd. Ik ben er totaal niet mee bezig. Ik zit goed bij STVV, ik spéél als tweeëntwin­tigjarige. En ik heb in het begin van het seizoen nog een nieuw contract getekend tot 2020.”

6steeds Lucas Pirard droomt nog van Standard.

NIET AKKOORD

“Ik weet dat ik vorig jaar gezegd heb dat ik ooit graag eerste doelman zou worden bij Standard, mijn ex-club, maar mensen moeten niet denken dat het een obsessie is. Ik houd alle deuren open. Natuurlijk wil ik ooit de stap hogerop zetten. Maar dit is niet het moment, al zal ik luisteren als een club concrete interesse toont. Maar dat kan net zo goed een buitenland­se piste zijn. De Engelse of de Duitse competitie, dàt blijft de ultieme droom.”

7beste Lucas Pirard hoort bij de

drie doelmannen van de Belgische competitie.

NIET AKKOORD

“Ik kan je snel drie namen opnoemen die ik momenteel zeker hoger inschat. Penneteau (Charleroi), Kaminski (Kortrijk) en Bolat (Antwerp). Bolat kan nog meer die focus houden. Wanneer hij weinig werk heeft, staat hij er voor die ene bal. Daar wil ik nog in groeien. Je kan daar niet concreet rond werken op training. Het is een kwestie van maturiteit kweken. Ik moet veel wedstrijde­n spelen. Daarom ben ik ook blij dat ik voor STVV uitkom, ik krijg hier voluit mijn kans.”

8een Hendrik Van Crombrugge is topkeeper in wording.

AKKOORD

“Voilà, daar heb je al een vierde naam. Ik ken Van Crombrugge van bij Standard. Hij is wel ouder en speelde altijd in een oudere leeftijdsc­ategorie. Maar je kon al snel zien dat hij bulkte van talent. En hij ontwikkelt zich goed bij Eupen. Dat hij al gelinkt werd aan ploegen als Club Brugge en KRC Genk, verbaast me eerlijk gezegd niet. Hij is al een topper.”

9 STVV blijft in de top zes tot het einde van het seizoen.

AKKOORD

“Makkelijk zal het niet worden, maar het kan ons wel lukken. We hebben maar één overwinnin­g nodig om de trein weer op de rails te krijgen. Elke ploeg beleeft wel eens een dip. Ondanks die mindere periode, raapten we toch een stel gelijke spelen mee. Zo slecht is het allemaal niet. Ik geloof erin.”

10volle STVV pakt zaterdag de buit in Eupen.

AKKOORD

“Ik voorspel dat Van Crombrugge en ik ons werk gaan hebben. Net als in de heenmatch verwacht ik een open duel. Want zij moéten toch de drie punten pakken om aansluitin­g te vinden in het klassement. Wij willen dan weer absoluut die zege, simpelweg omdat het van 26 oktober geleden is.”

Eén goal verwijt ik mezelf. Die derde in de thuismatch tegen Eupen. Als ik toen iets beter geposition­eerd stond, had ik misschien een kans Lucas PIRARD

Ik zweer je: momenteel is het windstil wat een transfer betreft. Ik ben er totaal niet mee bezig en zit goed bij STVV Lucas PIRARD

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium