Het Belang van Limburg

Laurent Ciman is terecht kwaad over zijn gedwongen transfer

NIET AKKOORD

-

“Je kunt je er vragen bij stellen maar in de VS is dat gewoon zo. In de NBA, het baseball of American football werken ze allemaal met dat systeem. De contracten van de spelers zijn van de sportbonde­n en die beslissen samen met de ploegen waar de spelers naartoe gaan. Er is een salarispla­fond en maar twee of drie spelers mogen meer verdienen. Daarnaast is FC LA een nieuwe club en moet elke andere ploeg er een paar spelers aan afstaan.” “Ik snap wel dat Ciman lastig is. Hij was drie jaar geleden speciaal voor zijn dochtertje naar Montréal gegaan. Je bent er net gesetteld met je gezin en je spreekt al de taal, maar moet dan opeens verhuizen. Dat is niet gemakkelij­k. Al moet ik zeggen dat Californië ook niet slecht klinkt. En als de faciliteit­en voor de kleine er zijn, zou ik er niet te rouwig om zijn. Bob Bradley, de coach van FC Los Angeles en bondscoach van de VS, wilde hem er per se bij. Hij is dus zowat zeker van een basisplaat­s. Niet oninteress­ant met het oog op het WK.”

“Op basis van de twee meest recente oefenwedst­rijden van de Rode Duivels tegen Mexico en Japan vind ik niet dat Ciman erbij moet zijn. Datzelfde kan gezegd worden van Christian Kabasele. Bij Watford komt hij er nu wel een beetje door, maar bij België viel die keihard door de mand. Bondscoach Roberto Martinez zal daarom opgelucht zijn geweest met nieuws uit Spanje: Thomas Vermaelen speelt de laatste tijd veel en goed bij Barcelona. Het is nu nog te hopen dat Kompany een keer fit geraakt. Ik weet wel dat hij waarschijn­lijk niet een heel WK blessurevr­ij blijft, maar Vince is zo belangrijk voor de groep.”

Ik snap dat Ciman lastig is. Hij was drie jaar geleden speciaal voor zijn dochtertje naar Montréal gegaan. Je bent er net gesetteld met je gezin en je spreekt al de taal, maar moet dan opeens verhuizen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium