Het Belang van Limburg

Clement moet Waasland-Beveren per direct verlaten voor Genk

NIET AKKOORD

-

“Als ik Clement was, zou ik dat niet doen. Let wel, ik begrijp perfect waarom het Genkse bestuur hem wil binnenhale­n. Hij doet het heel goed met Waasland-Beveren. Je herkent echt zijn hand in die ploeg. Ze spelen leuk voetbal en koppelen dat aan resultaat. Bij Club Brugge waren er twijfels, maar in Beveren laat hij toch zien dat hij het trainer-zijn in de vingers heeft. Daarom zou ik er goed over nadenken, want hij heeft heel veel te verliezen als hij nu al vertrekt. Bovendien heeft Genk de voorbije jaren al heel wat trainers versleten, terwijl het vaak stabilitei­t predikt.” “Tegelijker­tijd weet hij niet of zijn Japanner Morioka en Seck na januari nog voor Beveren spelen. En hij heeft al eens een trein laten passeren door Gent te weigeren. Toch zie ik meer in een scenario waarin Clement volgend seizoen overneemt. Dan kan hij de voorbereid­ing doen en de ploeg volledig naar zijn hand zetten.”

“Over ploegen naar je hand zetten gesproken: wat Pep Guardiola met Manchester City heeft gedaan is ronduit indrukwekk­end. Dat is met ruime voorsprong de best voetballen­de Engelse ploeg van de laatste tien jaar. Alle records breken ze. En dat zonder Kompany en Mendy. Behalve Guardiola zijn verdienste is dat natuurlijk ook die van het geld. Want hoe je het draait of keert: als je 150 miljoen euro aan drie vleugelbac­ks kunt uitgeven, zijn er weinig ploegen die iets je tegen kunnen beginnen. Maar Mourinho doet het ook bij Manchester United en parkeert alleen maar het busje. Nou is hij weer op het matje geroepen voor dwaze uitspraken.”

Ik zie meer in een scenario waarin Clement volgend seizoen overneemt. Dan kan hij de voorbereid­ing doen en de ploeg volledig naar zijn hand zetten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium