Het Belang van Limburg

“Tofi steunde me enorm”

Travis Releford op bezoek bij club waar hij debuteerde

- Johnny PEETERS

Na drie opeenvolge­nde overwinnin­gen maakt Hubo Limburg United zaterdag de altijd moeilijke verplaatsi­ng naar het Aalsterse Forum. Travis Releford was de uitblinker in de laatste wedstrijde­n en mag nu op bezoek bij de ploeg waar zijn goede vriend John Tofi nog altijd een van de sterkhoude­rs onder de ring is. “Toen ik hier vorige maand aankwam, had ik een grote achterstan­d ten opzichte van de rest van de spelers”, aldus Releford. “De eerste twee wedstrijde­n moest ik de andere spelers, de coaching-staff en de plays nog leren kennen. Toen de coachwisse­l kwam, werden het voor iedereen nieuwe plays en die maakten het ons gemakkelij­ker om te basketten. Je ziet de resultaten ook, want zowel de ploeg als ikzelf spelen veel beter. Mijn rol bestaat eruit de rest van de ploeg beter te maken. Wij hebben heel goede shotters, maar ik ben er toch van overtuigd dat we nog veel sterker kunnen worden. Vooral in defense maken we nog te veel fouten.”

Rookie

De 27-jarige Releford speelde in 2013-2014 voor Okapi Aalstar. “Dat was mijn rookie-seizoen”, vertelt hij. “Ik werd daar heel goed opgevangen door John Tofi. Hij was toen al de oudste van de ploeg en praatte dikwijls op mij in. Ik had dat seizoen veel ups en downs en hij hielp me door de moeilijke periode. We hadden een erg hechte ploeg en deden veel samen. Ook onze families spraken dikwijls met elkaar af. Ik heb nu nog altijd een heel goed contact met Tofi. Hij was de eerste aan wie ik vertelde dat ik opnieuw in België kwam spelen. Hij reageerde heel enthousias­t, maar we hebben spijtig genoeg nog niet de tijd gehad om elkaar te ontmoeten. Na de wedstrijd zullen we eindelijk de kans hebben om bij te praten.”

Gevangenis

Releford had een moeilijke jeugd. Nadat zijn vader tot levenslang werd veroordeel­d voor moord, werd Travis opgevoed door zijn moeder. “Ik was nog heel klein toen mijn vader naar de gevangenis ging. Ik heb dus nooit anders geweten. Later kwam hij wel vrij, maar na enkele maanden moest hij terug naar de gevangenis. Dat is de enige periode dat ik een normaal contact heb gehad met hem. Toch bellen we nog heel geregeld met elkaar. Ondertusse­n heb ik zelf een zoontje, maar hij is in Amerika gebleven omdat hij daar naar school gaat.”

XEUROMILLI­ONS LEAGUE

ZATERDAG 16-12-17

 ??  ??
 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Travis Releford keert even terug naar Aalst.
Foto SERGE MINTEN Travis Releford keert even terug naar Aalst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium