Het Belang van Limburg

“Uitgaan van eigen sterkte”

Sporting NeLo gaat voor een plaats in de play-offs

- Ivo KWANTEN

Het zat Sporting NeLo de voorbije weken echt niet mee. Thuis tegen Bevo kregen de Noord-Limburgers met een gelijkspel niet waar ze recht op hadden en de 32-31nederlaa­g in Visé had vermeden kunnen en misschien zelfs moeten worden. “Maar met tien punten uit dertien wedstrijde­n liggen we nog altijd op schema”, beklemtoon­t hoekspeler David Denert. “Voor de final four in deze grensovers­chrijdende competitie komen we niet meer in aanmerking. Dat was trouwens ook nooit de ambitie. Maar onze zinnen staan nog altijd op een plaats in de Belgische playoffs. Tongeren en Sasja achter ons houden is in de resterende negen wedstrijde­n de opdracht, maar onze concurrent­en zijn intussen tot op vier punten genaderd. Alles is nog mogelijk, maar de nood aan een overwinnin­g wordt plots weer heel erg groot.”

Thuisreput­atie

Dus is het hopen dat die zege er al komt tegen Initia Hasselt. “De heenwedstr­ijd heb ik door ziekte gemist”, weet Denert. “We verloren met 29-27, maar uit de commentare­n van de ploegmaats viel op te maken dat er meer ingezeten had. Hasselt verloor in eigen hal nog geen wedstrijd, maar ook NeLo heeft dit seizoen een sterke thuisreput­atie opgebouwd. We wonnen vier van onze zes wedstrijde­n. Alleen de Lions en Bocholt - de ploegen waar Initia overtuigen­d tegen won - waren te sterk. Maar aan deze statistiek­en hebben we niets. We gaan straks in het eigen Dommelhof uit van eigen sterkte.”

Wisselmoge­lijkheden

Maar met Mats Pastoor en Daan Versleeuwe­n heeft NeLo twee sterkhoude­rs in de ziekenboeg tot aan het einde van het seizoen en ook een terugkeer van Marx en Polfliet is nog niet aan de orde. “Nog twee wedstrijde­n dit kalenderja­ar en de riem kan er even af. We zijn echt aan rust toe”, beseft de hoekspeler. “Vooral van de jongens in de opbouwrij wordt veel geëist. Vernooy, Tasevski en Jerry moeten iedere keer de volle zestig minuten aan de bak. Zeker in topwedstri­jden is dat net iets te veel. Op alle andere posities hebben we gelukkig wat meer marge.”

X

 ?? Foto DICK DEMEY ?? David Denert
Foto DICK DEMEY David Denert

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium