Het Belang van Limburg

“Meer ademruimte is welkom”

- Lars AUSSEMS

In de tweede divisie van het damesvolle­y staat er vanavond niet zomaar een Limburgs onderonsje gepland. Helchteren (12 punten, derde laatste) en Riemst (10 punten, voorlaatst­e) willen kost wat kost de volle buit binnenhale­n. Kivola zal daarvoor onder meer voorbij het powerduo Lien Ceyssens- Lies Hoeyberghs moeten. “We moesten en zouden ooit in dezelfde ploeg spelen. Die wens kwam dit seizoen uit”, vertellen de twee vriendinne­n. Lies Hoeyberghs (23), ook nicht van Jaraco-spelverdee­lster Joke, is afkomstig van Webbekom (Diest). Ze startte bij Halen, de afgelopen vier jaar kwam ze uit voor Lubbeek-Leuven en begin dit seizoen verkaste de opposite naar Helchteren. Niet toevallig de ploeg van haar goede vriendin Lien Ceyssens (23), die er al sinds haar zesde speelt.

“We leerden elkaar kennen bij de Limburgse selecties, toen we in het eerste middelbaar zaten. Al snel klikte het. Op ons 16de zwoeren we ooit in dezelfde ploeg te volleyball­en, desnoods op recreatief niveau”, doen ze hun verhaal. “Helchteren polste, ik ging testen. Ik kende alleen Lien, en ja die pushte me natuurlijk om naar HVC te komen”, lacht Hoeyberghs. “Intussen ben ik heel blij met mijn keuze. Het heeft onze vriendscha­p nog versterkt. We zien elkaar nu meer dan voordien en halen op training herinnerin­gen op. Het is hier ook een heel toffe bende.” Libero Ceyssens knikt: “Heel leuk dat we eindelijk samenspele­n. Bovendien is Lies een sterke speelster, die goed kan motiveren en waarmee er altijd gelachen kan worden.”

Degradatie­topper

Al loopt het seizoen tot dusver niet helemaal gesmeerd. “Het gevoel is nochtans wel goed. We hebben een sterk team, maar kenden wat pech in het begin. Het was telkens net niet.” Ceyssens bevestigt: Een jonge groep, dat vergt tijd. We hopen alvast in de reeks te blijven.”

Dan wordt zaterdag erg belangrijk, thuis tegen Kivola Riemst. “We moeten onszelf niet teveel druk opleggen en hard knokken. Het zal erom spannen. We willen dolgraag die drie punten om de kloof met Kivola te vergroten en wat meer ademruimte te krijgen in de ranking”, klinkt het strijdvaar­dig. Misschien moet Helchteren het wel doen zonder Magali Baens (knie), zij test tijdens de opwarming of ze fit is.

X

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Lies Hoeyberghs en Lien Ceyssens.
FOTO DICK DEMEY Lies Hoeyberghs en Lien Ceyssens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium