Het Belang van Limburg

“Zege zou mooi kerstcadea­u zijn”

DEAN BOITEN wil maar al te graag stunten tegen ex-club

- Jos MISCORIA

Voor de laatste wedstrijd van het jaar trekt Patro vanavond naar Dessel Sport, de ex-club van Dean Boiten. Met het eindejaar in zicht schotelden we de Haspengouw­se aanvaller van paars-wit tien trefwoorde­n voor, gekoppeld aan de letters van zijn naam. “Wat zouden we graag nog één keer stunten”, hunkert Boiten (21) dit weekend naar een vroeg kerstgesch­enk.

Dessel

“Een breuk en discushern­ia hinderden mijn doorbraak bij Dessel vorig seizoen. Ik was er wel bij toen we Beerschot op het Kiel met 0-3 versloegen. Dessel heeft nog altijd een sterke ploeg en staat ook nu niet toevallig bovenaan.”

Eisden

“Ik wilde hier in Eisden weer meer spelen. Maar na de openingswe­dstrijd in Knokke duurde het toch tot oktober om een stek te veroveren.”

Amateurlig­a

“Deze reeks is niet te onderschat­ten. Iedereen kan hier wel van iedereen winnen. Dikwijls beslissen details.”

Negen

“Sinds kort wisselde ik van positie met Allegria, waardoor ik nu weer op de voor mij meer vertrouwde ‘negen’ speel. Ook op ‘de tien’ lukte het wel. Probleem is dat er zo weinig bruikbare ballen in de zestien geraken.”

Brepoels

“Bij STVV dropte trainer Guido Brepoels me op mijn zestiende in het eerste elftal, in tweede klasse. Danny Boffin was toen assistent. Ik kende beiden dus wel al en geloof me: ze werken ook bij Patro keihard.”

O nterecht

“De zeven strafschop­pen en vijf rode kaarten eerder dit seizoen waren twaalf wedstrijdb­epalende fases die ons heel wat punten hebben gekost. Dikwijls onze eigen domme fout, maar soms ook onterecht.”

Ingesteldh­eid

“Trainer Boffin hekelde vorige week terecht de ingesteldh­eid en haalde zwaar uit. Aan ons nu om te reageren.”

Trainerswi­ssel

“Het gerucht over een mogelijke trainerswi­ssel (vorige week werd het gerucht verspreid dat Boffin binnenkort plaats zou moeten maken voor Stijn Stijnen, nvdr.) zorgde voor wat onrust. Gelukkig volgde deze week duidelijkh­eid dat de coach zou aanblijven.”

Ervaring

“Deze groep mist ervaring. Vooral dan een echte leider op het veld die in moeilijke omstandigh­eden iedereen bij de les kan houden.”

Nieuwjaar

“Wat zouden we vóór Nieuwjaar graag nog één keer stunten. Een zege in Dessel zou het mooiste kerstgesch­enk zijn.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Patro-aanvaller Dean Boiten hoopt het jaar af te sluiten met een zege.
FOTO SERGE MINTEN Patro-aanvaller Dean Boiten hoopt het jaar af te sluiten met een zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium