Het Belang van Limburg

“Geloof in een snelle, positieve kentering”

- Piet DINGENS

Lommel sluit het kalenderja­ar af met een verplaatsi­ng naar Denderleeu­w. Om niet met een stevige kater vooruit te moeten blikken op the most wonderful time of the year, is een driepunter van goudwaarde voor Tom Van Imschoot en zijn team. We leggen de coach van SK dan ook drie stellingen voor.

1 HOE BELANGRIJK WORDT DEZE WEDSTRIJD?

Van Imschoot: “Even belangrijk als elke andere. Een seizoen volmaken zonder dipje gaat niet. Alleen duurt onze dip nu iets te lang. Moeilijk te zeggen wat de oorzaak daarvan is. De buitenwere­ld heeft van Lommel al te voorbarig de toekomstig­e kampioen gemaakt. Als dat onbewust in de hoofden van de spelers is geslopen, hoop ik dat het er nu uit is. Ik heb hen deze week verteld dat we veel te vaak het woord ‘als’ gebruiken. ‘Als’ dit of dat (niet) gebeurd was, dan hadden we die laatste vier matchen ook gewonnen. Had gekund, is niet. Maar we hoeven echt niet aan onszelf te twijfelen. Hoe sneller SK weer een zege pakt, hoe sneller het negativism­e verdwijnt.”

2 OOK JIJ LIGT DE JONGSTE WEKEN ONDER VUUR BIJ DE ACHTERBAN.

“Ik ben ook maar een mens, de verwensing­en aan mijn adres raken me. Maar dat moet je kunnen relativere­n als je in het trainerswe­reldje stapt. De cijfers bepalen alles. Ik vind het vooral jammer dat ik de mensen die vertrouwen in mij en mijn team hebben, niet onmiddelli­jk kan belonen. Vanuit het bestuur bespeur ik nog geen extra druk. Zij geloven net als ik rotsvast in een positieve kentering. Die komt er ook, hopelijk vanavond al. En samen gaan we dit seizoen goed afsluiten.”

3 HAALT LOMMEL VERSTERKIN­G TIJDENS DE WINTERSTOP?

“Daar is ruimte voor. Alleen is het moeilijk om de vinger juist op de zere plek te leggen. ‘Aan de bal’ hebben we voldoende kwaliteit. Maar wanneer het wat minder loopt, is de spoeling op sommige posities net iets te dun. Het is een moeilijke evenwichts­oefening. Axel Swerten en Jeffrey Ket mogen vertrekken. Als laatstgeno­emde dat niet wil, zullen we zijn contract respectere­n. Maar helpt hij zichzelf daar mee? In de terugronde kunnen we normaal ook weer rekenen op aanvaller Sam Valcke, dat is een pluspunt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium