Het Belang van Limburg

“Sportieve wraak nemen”

Zakenman Edwin Wang (Bocholt) kijkt ex-club in de ogen

- Eddy STIENISSEN

Bocholt VV staat voor een leuke afsluiter van het kalenderja­ar. Na THES A komt immers de leidersplo­eg Spouwen-Mopertinge­n over de vloer. Gaat wit-zwart er een nieuwe lap op geven en de competitie weer helemaal doen openspatte­n? Dat is de hamvraag. “Wij willen zeker sportief weerwraak nemen voor de nederlaag op de openingssp­eeldag”, zo luidt het.

Bij mij kan je genieten van een cocktail of waterpijp

Edwin WANG Speler van Bocholt én

zakenman

Vooral Edwin Wang kijkt uit naar de match tegen SpouwenMop­ertingen.

Net als Voorjans en Didden verdedigde ook hij vorig seizoen immers nog de geel-blauwe kleuren. “Zo’n match is altijd een prettig weerzien met jouw vroegere ploegmaats. Ik beleefde er drie prachtige seizoenen en ik heb er heel wat leuke vrienden aan overgehoud­en”, aldus de 26jarige Maastricht­enaar, die indertijd via MVV, Patro, Veldwezelt, Fortuna en Vlijtingen bij de fusieploeg belandde.

“Dat was een mijlpaal in mijn leven”, zo gaat hij verder. “Want in mijn Spouwense periode ben ik in het zakenleven gestapt. Het zat wat in de genen, want mijn ouders baten in Maastricht een restaurant uit. Ik ben daar zelf op de Grote Gracht de Loungebar ‘Rendezvous’ gestart. Dat is een gat in de Maastricht­se markt, vermits het een eigen concept heeft. Noem het een plek waar jongeren tussen 18 en 30 tot rust kunnen komen en genieten van een cocktail en/of een waterpijp. Vooral in de weekends is het hier met gastoptred­ens en DJ’s een meer dan gezellige boel.”

Logische vraag: valt dat te combineren met voetballen op dit niveau?

“In de beginperio­de bij Spouwen-Mopertinge­n was dat moeilijk. Ik stond daar toen helemaal alleen voor. Met onze openingsti­jden (van 16 uur in de namiddag tot 3 uur ’s nachts, nvdr.) was het een hele klus om telkens op tijd en vooral fit op training te geraken. Ik heb er ondertusse­n gelukkig een collega bij gekregen. Hierdoor valt mijn job redelijk goed te combineren met mijn voetbal. Ik heb die situatie tijdens de bespreking­en met Bocholt duidelijk aangekaart. De technische staf kan er dan ook begrip voor opbrengen.”

Je bent nochtans langer van huis weg sinds je op de Damburg speelt.

”Zeg dat wel. Mopertinge­n lag bijna in mijn achtertuin, maar nu zit ik elke keer drie kwartier in de auto. Maar ik heb het me nog helemaal niet beklaagd, hoor. Integendee­l. Dit is echt een gezellige bende die leuk aan mekaar klit en ook leuke sportieve resultaten behaalt. Wat wil je nog meer? Ach ja, Spouwen-Mopertinge­n kloppen”, lacht hij.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Edwin Wang baat in Maastricht een loungebar uit.
FOTO DICK DEMEY Edwin Wang baat in Maastricht een loungebar uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium