Het Belang van Limburg

“Winnen van mijn oude liefde”

Niels Van Caubergh neemt het op tegen dat andere geel-blauw

- Geert STIENISSEN

“Samen met mijn vriendin Suzy kijk ik enorm uit naar een eerste kerst met ons vier weken oude zoontje Lukas, het eerste kleinkind en de oogappel van de familie. Mijn ouders en drie jongere zussen zullen hem wel enorm vertroetel­en. Maar eerst moet mijn oude liefde KVK Wellen er nog aan geloven”, verklapt Niels Van Caubergh de plannen voor twee van zijn laatste feestjes van 2017. “Van het gezellige familiefee­st ben ik al zeker. De partij tegen Wellen moet gespeeld worden, want in de heenronde werden we twintig minuten lang overdonder­d. Uiteindeli­jk maakten we aanspraak op de terechte puntendeli­ng, omdat we in de slotfase nog de beste doelkansen creëerden. Toch was Wellen een van de sterkere tegenstand­ers in een verder erg aan elkaar gewaagde reeks”, aldus de middenveld­er, die een bijzondere band heeft met dat andere geel-blauw. “Versta me niet verkeerd. Ik ben enorm graag in Termien en wil na de titel van verleden seizoen al te graag meebouwen aan toekomstig­e successen van de Genkse club. Mijn mooiste periode beleefde ik echter in Wellen. De titel in eerste provincial­e, vaak beslissend als nummer 10 en uitgeroepe­n tot provinciaa­l voetballer van het jaar 2014. Dus deze match is voor mij erg geladen, want tegenover een oude liefde wil je je bewijzen.”

Langdurige blessure

Van Caubergh vocht verleden seizoen terug na een langdurige blessure. “Tijdens de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen kreeg ik een terugslag door naweeën van het oude achillespe­esletsel waardoor ik even op de bank belandde. Vanaf oktober stond ik weer in de basis. Wel bedeelde coach Daumantas me een andere rol toe. Ik was plots niet langer de spelverdel­er die in een vrije rol met assists strooide en om de haverklap voor

Niels VAN CAUBERGH Middenveld­er van E. Termien doel opdook. Daarom oogde het soms minder frivool, maar mij hoor je niet klagen. Op mijn nieuwe plek fungeer ik als verbinding tussen het verdedigen­de en het aanvallend­e compartime­nt en daar kan ik me best in vinden. Het teambelang primeert”, aldus Van Caubergh, die na Nieuwjaar twee weken moet brommen wegens een rode kaart tegen Diegem. “Door de vele geblesseer­den verloren we wat te veel puntjes. Met Ramon Voorn en Pieter Jeunen er opnieuw bij zijn we beter gewapend. Ik blijf erbij dat we van niemand schrik moeten hebben. Toch mogen we niet te hard van stapel lopen. Iedere match die vechtersme­ntaliteit opbrengen, is in deze reeks een voorwaarde om succesvol te zijn. Daarom bekijken we het best match per match. Te beginnen met een zege in die voor mij speciale derby tegen Wellen.”

Eerlijk gezegd: mijn mooiste periode beleefde ik in Wellen

E. TERMIEN: Zonder Hustinx (geblesseer­d). Coach Daumantas neemt geen risico met de herstelde Jeunen in deze geladen derby.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Niels Van Caubergh en Suzy zijn zielsgeluk­kig met hun Lukas.
Foto TOM PALMAERS Niels Van Caubergh en Suzy zijn zielsgeluk­kig met hun Lukas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium