Het Belang van Limburg

“Moeilijke beslissing”

PC-voorzitter Eric Hoogewys begrijpt kritiek van sommigen

- Norbert STAS

Voor de tweede zondag op rij wordt er niet gevoetbald in de provincial­e reeksen. Vorige week nam de Bond die beslissing nog in extremis, maar nu is de knoop vrijdagvoo­rmiddag al doorgehakt. “Hoe je het ook draait of keert, het blijft een moeilijke beslissing”, zucht PC-voorzitter Eric Hoogewys. In het begin van deze grijsgrauw­e week heeft de sneeuw monsterfil­es veroorzaak­t op de Vlaamse wegen, onmiddelli­jk gevolgd door bakken regen. Dat is ook op de voetbalvel­den te zien natuurlijk. Zo leek bekermatch KRC Genk - Waasland-Beveren meer op waterpolo dan op voetbal.

“Bij het zien van die beelden ging er bij mij een lichtje branden”, dixit PC-voorzitter Eric Hoogewys. “Zal er dit weekend in Limburg kunnen gevoetbald worden, zo vroeg ik me af. We hebben dan zes mensen gevraagd om eens te horen hoe de situatie was in hun regio. Hun verdict was duidelijk: liefst afgelasten anders worden de pleinen kapot gespeeld. Nu wij hiervoor kunnen terugvalle­n op ons organisati­ecomité, kunnen we die beslissing stukken sneller nemen dan vroeger. Toen moesten we de mening horen van veertien mensen, nu nog slechts van enkelen. Vooral in het zuiden van de provincie, in de streek van Beringen en het Maasland, liggen de velden er abominabel bij. In het noorden ziet dat er veel beter uit, maar dat is nu eenmaal eigen aan onze provincie.” “Toch is het beter dat we in blok afgelasten dan match per match te bekijken”, meent de voorzitter. “Nu kunnen we gewoon alles opschuiven, terwijl we anders moesten puzzelen in de kalender. Ik denk dat we de zestiende speeldag zullen opschuiven naar het carnavalwe­ekend en dat we de matchen van vorige zondag midweek spelen eens het zomeruur weer is ingevoerd. En dat sommige clubs kritiek hebben op onze beslissing, tja, dat begrijp ik. Het is en blijft moeilijk.”

Dinner seats afgelast

RC Peer

(1prov)

reageert

onthutst op de afgelastin­g van de topper tegen Bree-Beek. “Ons terrein ligt er kurkdroog bij”, puft voorzitter Raf Nelis. “Bovendien wordt er zondag droog weer voorspeld. Dat het in het zuiden een modderpoel is, dat besef ik. Daar is het zware klei, bij ons bosgrond. De Bond heeft die beslissing wel erg vroeg genomen. Vorige zondag moesten we nog zelf rondbellen om te horen hoe het zat en nu besliste men al op vrijdag. Nu ja, voor ons is het nog een geluk bij een ongeluk hoor. Wij hadden immers 120 dinner seats gepland. Gelukkig toonde onze traiteur daar begrip voor. We hebben hem beloofd dat we hem in de krokusvaka­ntie nemen als we die uitgesteld­e match tegen Bree-Beek spelen. Maar we hebben wél die 120 mensen moeten verwittige­n dat er bij ons geen eten geserveerd wordt”, zegt voorzitter Nelis.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Zo zag het veld van SK Rooierheid­e er vrijdagmid­dag uit.
Foto SERGE MINTEN Zo zag het veld van SK Rooierheid­e er vrijdagmid­dag uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium