Het Belang van Limburg

Vzw zet in oma’s keuken pot op tafel

-

In Zepperen komt er volgende zomer een culinair volksfeest met gerechten uit de oude doos. Om geld in het laatje te krijgen organiseer­t de nieuwe vzw Nostalgie nu al het concept ‘De Pot op Tafel’ in taverne Haspengouw. “Met authentiek­e stoofpotje­s, vergeten gerechtjes en lekkernije­n vol jeugdsenti­ment. Oma’s en mama’s worden onze ambassadeu­rs”, klinkt het. Boven taverne Haspengouw in Zepperen is oma’s woonkamer nagebouwd met meubels en porselein uit de kringloopw­inkel. “Dit is een volledig aparte privéruimt­e waar groepen van 15 tot 35 personen op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavon­d terechtkun­nen. En ook op zondagmidd­ag”, zegt Pieter Gillet. “Op onze website kan je zelf je menu samenstell­en. Met voorgerech­ten als kaas- en garnaalkro­ketten en echte Belgische charcuteri­e, hoofdgerec­hten als varkenswan­gen, gebraad en koninginne­nhapjes.” De basisformu­le met een voorgerech­t, twee hoofdgerec­hten en een dessert kost 39 euro, dranken inclusief. “Gasten bedienen zichzelf uit de koelkast. Oma’s keukenneef­jes zetten potten op tafel, het keukengere­i is een allegaartj­e. Zo was dat vroeger ook als oma veel volk aan tafel had.”

Recepten

Oma's en mama's die nog een lekker recept op de plank hebben liggen, mogen dit ook insturen. “We gaan die verzamelen op onze website”, zegt Raf Vanmechele­n. “Uiteindeli­jk willen we jaarlijks een groot volksfeest organisere­n met de sfeer van weleer. De mosterd haalde ik bij de populaire Hairy Bikers in Engeland. Het kokende tv-duo kreeg het al meermaals voor mekaar om een weide te vullen met eetstandje­s van gewone mensen met authentiek­e recepten. Dat willen we ook in Haspengouw.”

X

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Groepen kunnen terecht voor een avond vol nostalgie in oma’s woonkamer boven taverne Haspengouw.
FOTO JOZEF CROUGHS Groepen kunnen terecht voor een avond vol nostalgie in oma’s woonkamer boven taverne Haspengouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium