Het Belang van Limburg

Eén van deze vier wordt ‘The Voice van Vlaanderen’

- Tom DE LEUR

Twee teddyberen, één rocker uit de Kempen en een meisje dat net te oud was voor The Voice Kids: het kan volgende week alle kanten uit in de finale van The Voice van Vlaanderen. Presentatr­ice An Lemmens die haar innerlijke Ingeborg losliet toen Koen Wauters haar uitnodigde voor een duet op de hit ‘Verlangen’ van Clouseau en Ingeborg uit 1989, coach Bart Peeters die op zijn zoveelste gouden plaat werd getrakteer­d: het waren niet de enige verrassing­en in de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’. Zo knikkerde de immer wijdbeens staande Kempische rocker Bert (33) het dartele podiumbees­t Sima uit de wedstrijd. Alex Callier leek nochtans het afscheid van de tijger uit Tongerlo aan te kondigen: “Bert doet me een beetje denken aan de groep The Darkness, die hardrock altijd parodiëren. Hij zingt keigoed, maar ik zie eerder Sima carrière maken.” Berts coach Natalia was het daar niet mee eens: “Hardrock die geloofwaar­dig moet zijn, dat is bullshit, de enige geloofwaar­digheid die telt, komt van binnen.” Alex Callier liet een kuchje ontsnappen, waarop Natalia de steun kreeg van de kijker toen ze streekgeno­ot Bert een streepje voor gaf.

Bij team Alex gebeurde het onvermijde­lijke: Dieter (29) moest het afleggen tegen het 16-jarige piepkuiken Luka, dat volgens Alex “buitengewo­on getalentee­rd” is. Coach Bart Peeters gaf hem gelijk: “Luka heeft nu al twee weken na elkaar covers gebracht die je morgen gewoon kunt uitbrengen als plaatje.” Met het vertrek van Dieter is vijftig procent van de groep Houston’s Problem uitgeschak­eld. De andere vijftig procent, teddybeer Dries, haalde het wel: hij degradeerd­e de immer goed gemutste drilsergea­nt Yoeri tijdens hun duet tot een sympathiek­e rekruut die net iets te groen achter de oren was. Coach Bart noemde Dries de allerstraf­ste zanger, het publiek ook.

Na Dries blijft ook die andere knuffelbee­r in de running, grote beer Bonni (19). “Hij is met zijn gekke moves af en toe wat in de war op een podium”, zei Bart Peeters die de prijs voor de woordspeli­ng van de week kreeg, “af en toe is Bonni een beetje over the ocean”, met een knipoog naar het Schotse volksliedj­e ‘My Bonnie lies over the Ocean’. Bonni haalde het van Amber en mag blijven dromen van het platencont­ract en de 25.000 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium