Het Belang van Limburg

“Het is een doodbraaf beest”

Eigenaars van Mechelse herder Uscko

-

BERINGEN - De jonge Mechelse herder werd gisteravon­d door medewerker­s van het asiel opgehaald bij Marleen Orens en haar zoon Jeffrey Rienckens, de eigenaars van de hond, die vlak tegen de school wonen. “Hopelijk wordt onze hond niet afgemaakt. Uscko is een doodbraaf beest”, zeggen de eigenaars. “Wat er vandaag gebeurd is, is verschrikk­elijk. We zijn er het hart van in”, zeggen Marleen Orens en haar zoon Jeffrey Rienckens, de eigenaars van de jonge Mechelse herder. Rienckens was op het moment van het incident thuis. “De hond liep achter het huis rond op een grasveld dat met een draad is afgesloten. Blijkbaar heeft hij een poortje opengeduwd en is hij op een ander grasveldje gekomen dat grenst aan de school. Vandaaruit is Uscko over de muur op de speelplaat­s terechtgek­omen.” Waarom de hond vervolgens daar de kinderen aanviel, is ook voor Marleen en Jeffrey een raadsel. “We horen van getuigen dat de kinderen onze hond hebben opgejaagd en dat hij daarom door het lint is gegaan”, zegt Marleen. “Hier vliegen ook regelmatig voetballen over de muur in de ren van onze hond.”

Stamboom

De Mechelse herder is nog maar tien maanden oud. “Uscko is een doodbraaf beest”, zeggen Marleen en Jeffrey. “Twee keer per week gaan we met hem naar de hondenscho­ol en nog nooit hebben we problemen met hem gehad. Op Facebook krijgen we nu al kritiek dat onze hond agressief is omdat we hem bij een broodfokke­r zouden hebben gekocht. Maar dat wil ik met klem ontkennen. Onze hond is afkomstig van een officiële hondenkwek­erij en heeft een stamboom.”

Marleen en Jeffrey hebben thuis vier honden rondlopen. Nog een Mechelse herder van negen maanden - een stiefbroer van de bewuste Mechelse herder -, een Golden retriever en een Cavalier King Charles. “Onze kinderen zijn tussen de honden grootgebra­cht en dat heeft nooit voor problemen gezorgd.”

Omheining

Marleen en Jeffrey zijn bang voor het lot van hun Mechelse herder. “Hopelijk gaan ze hem niet afmaken”, zeggen ze. “Het is zo’n lief beestje.” Gisteren al planden Marleen en Jeffrey maatregele­n om hun hondenren veiliger te maken. “We gaan een andere poort installere­n en we gaan ook de omheining van onze ren verhogen. Natuurlijk willen ook wij dat dit in de toekomst nooit meer zal gebeuren.”

 ?? Foto VTM ?? Eigenaar Jeffrey moest zijn hond vrijdag afstaan aan het asiel.
Foto VTM Eigenaar Jeffrey moest zijn hond vrijdag afstaan aan het asiel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium