Het Belang van Limburg

“Trofee winnen”

Bruno Willems twintig jaar voorzitter van Initia Hasselt

- Ivo KWANTEN

Hubo Initia Hasselt-Achilles Bocholt is de topaffiche in de kwartfinal­es van de beker van België. Een finale “En wie deze wedstrijd wint is meteen topfavorie­t om die Belgische beker te winnen”, beaamt Initia-voorzitter Bruno Willems. Willems werd twintig jaar geleden voorzitter van Initia Hasselt. “Op 13 december 1997 om precies te zijn”, herinnert Bruno zich. “Ik had er eigenlijk niet bij stilgestaa­n tot er op facebook een post verscheen over dit jubileum. Meer dan tweehonder­d likes en zo'n honderd berichten en felicitati­es in de mailbox. Ik ben er een beetje van aangedaan.”

Triple

Met Willems als voorzitter behaalden de Initia-mannen en -vrouwen samen zeven Belgische titels en acht Belgische bekers. “Voeg daar nog maar twee eindzeges in de BeNeleague bij”, blikt Bruno terug. “Maar de mooiste herinnerin­g hou ik over aan het seizoen 2013-2014 waarin we onder leiding van Jean-Luc Grandjean alles wonnen. De historisch­e triple. Wat een contrast met vorig

avant la lettre.

seizoen waarin we helemaal buiten de prijzen vielen. Ik moet je dus niet vertellen hoe graag ik opnieuw een trofee wil winnen. De generale repetitie in NeLo op de wedstrijd van woensdag tegen Bocholt was slecht, maar meestal volgt er dan een uitstekend­e première.”

Europees

Maar ook Europees viel er in die twintig jaar iets te beleven bij Hasselt. Willems: “Het 29-29-gelijkspel in Polen tegen Azoty Pulawy in 2013 springt eruit. Het leverde ons de kwalificat­ie voor de kwartfinal­es van de Challengec­up op. In Esch misten we op een paar doelpunten na een plaats in de halve finale.”

Ontslagen

Maar er waren ook mindere momenten. Ik heb ooit Jos Schouterde­n vanuit Washington op de hoogte gebracht van zijn ontslag. Ook het ontslag van Luc Boiten net als Schouterde­n een clubicoon - heeft me pijn gedaan. Net als het vertrek van Sam en Edel Robyns naar Bocholt, dat me uren slaap heeft gekost.”

Investeren in de jeugd

“Het financiële plaatje rond krijgen is ieder jaar de moeilijkst­e opgave”, aldus Willems. “Maar het is ons ieder jaar gelukt en dat zal in de toekomst niet anders zijn. Maar we hebben het geweer van schouder veranderd. Geen dure buitenland­ers, geen zware contracten, maar investeren in de jeugd is de boodschap. Met Tijl Habraken hebben we een semiprofes­sionele trainer in dienst. Heel wat jeugdspele­rs werken wekelijks zeven trainingen af en we hopen ze op die manier klaar te stomen voor het grote werk. Een goede zaak voor het Hasseltse handbal, maar ik hoop dat andere clubs ons voorbeeld volgen.”

X

 ??  ??
 ?? FOTO DD/IK ?? Bruno Willems: “De mooiste herinnerin­g hou ik over aan het seizoen 2013/2014 toen we de triple wonnen (foto inzet).”
FOTO DD/IK Bruno Willems: “De mooiste herinnerin­g hou ik over aan het seizoen 2013/2014 toen we de triple wonnen (foto inzet).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium