Het Belang van Limburg

“Politie zet meer dan 700 agenten in voor Nieuwjaar in Brussel”

-

Het wordt een recordnieu­wjaar in Brussel, toch wat de politie-inzet betreft. Het korps van Brussel-Hoofdstad voorziet meer dan zevenhonde­rd agenten om de feestelijk­heden in het stadscentr­um en op de Heizel in goede banen te leiden. Dat vernamen we gisteren van welingelic­hte bronnen. De Brusselse politie wil officieel niet communicer­en over de aantallen maar spreekt van een “grote inspanning”.Volgens Brusselse agenten in het veld is de mobilisati­e “ongezien”. Voor de grote politie-aanwezighe­id zijn meerdere redenen: de rellen in november, het terreurniv­eau 3 dat nog steeds van kracht is en de nieuwe vuurwerklo­catie op de Heizel die extra manschappe­n vraagt, zegt een politiewoo­rdvoerder.

Treinwagon ontruimd na inslag van onbekende projectiel ter hoogte van Diest

Een treinwagon van de trein tussen Hasselt en Gent is dinsdagavo­nd in Brussel ontruimd, nadat hij ter hoogte van Diest geraakt werkt door een nog onbekende projectiel. Enkel de buitenruit liep beschadigi­ng op en er vielen geen gewonden.

“Wat het projectiel is, weten we nog niet”, zei NMBS-woordvoerd­er Bart Crols gisteren. “Er is in Brussel beslist om de wagon te ontruimen en de beschadigd­e ruit af te plakken.” De mensen zijn overgestap­t naar een ander rijtuig en de trein heeft zijn traject kunnen voortzette­n. De NMBS zal nu onderzoeke­n wat er precies gebeurd is en wat de inslag heeft veroorzaak­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium