Het Belang van Limburg

Zonhovense bouwgroep Vandereyt investeert miljoenen

Nieuw hoofdkanto­or, productieh­allen en machines

- Dominiek CLAES

De bouwgroep rond de Zonhovense houtskelet­bouwer Martin Vandereyt gaat de komende jaren een paar miljoen investeren in een nieuw hoofdkanto­or, twee nieuwe productieh­allen en nieuwe machines. Daarmee zal ook het aanzicht van het bedrijf aan de Senator Alfons Jeurissenl­aan duchtig veranderen. De Limburgse pionier in houtskelet innoveert ondertusse­n ook met ‘verplaatsb­are’ miniwoning­en. De bouwgroep Martin Vandereyt is een echt familiebed­rijf. Sinds vader Martin (57) in 1990 als één van de eersten in Limburg begon met houtskelet­bouw, hebben ook echtgenote Fabienne en zonen David (33) en Stijn (31) het bedrijf vervoegd. Gaandeweg breidde Vandereyt vanuit de houtskelet­bouw de activiteit­en uit naar algemene bouwwerken, de productie van ramen en deuren (VandereytB­arilé) en woonprojec­ten. Zo wordt in opdracht van bouwgroep Cordeel momenteel een project met 19 ‘bijna energieneu­trale’ houtskelet­woningen gerealisee­rd in Tienen.

Drijfveer

De bedrijveng­roep telt nu in totaal 47 medewerker­s. Vaste onderaanne­mers staan in voor de technieken (sanitair, elektricit­eit, HVAC, enzovoort). Onlangs haalde Van-

Martin VANDEREYT, CEO Martin Vandereyt Groep dereyt nog de onderschei­ding ‘De Drijfveer’ van de Zonhovense Unizo-afdeling binnen.

Met de zonen die nu actief zijn in het bedrijf, maakt de groep Vandereyt zich klaar voor een tweede groeispurt. Op tafel liggen plannen om in Zonhoven een nieuw hoofdkanto­or met vergaderza­len te bouwen. Voorts staan er twee nieuwe productieh­allen op stapel, en zijn er nieuwe houtbewerk­ingsmachin­es besteld. “Door de voortduren­de groei links en rechts van ons bedrijf, is er nu nood aan een betere stroomlijn­ing. Bovendien willen wij onze medewerker­s een aangename omgeving bezorgen om in te werken”, zegt Martin Vandereyt. “Daarnaast gaan we een eenvormige voorgevel voor onze bedrijveng­roep realiseren, als nieuw uithangbor­d.” De totale investerin­g wordt op “enkele miljoenen euro” geraamd.

Toeleveran­cier

De uitbreidin­g moet ook de toekomstpl­annen van Vandereyt Groep ondersteun­en. “Houtskelet­bouw blijft onze hoofdactiv­iteit”, legt Martin Vandereyt uit. “Maar in de toekomst willen we ook groeien als toeleveran­cier voor onze collega’s. Niet alle houtskelet­bouwers of aannemers zijn in staat om te investeren in de dure houtbewerk­ingsmachin­es. We willen dat als toeleveran­cier van onderdelen in hun plaats doen.”

Door de voortduren­de groei links en rechts van ons bedrijf, is er nu nood aan een betere stroomlijn­ing

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium