Het Belang van Limburg

Ziekenboeg loopt leeg

Herstel CEBALLOS verloopt naar wens, Kotysch lijkt klaar voor Standard

- Roger COX

Even opfrissen. De 25-jarige Spanjaard ging dit seizoen als een sneltrein van start met twee goals tegen Gent. Een week later, in Waregem, volgde een koude douche met een spierscheu­r aan de adductoren. Na veel vijven en zessen oordeelde clubarts Koen Pansaers eind oktober het moment rijp om de speler, die de wanhoop nabij was, door te verwijzen naar professor Ernest Schilders van het Wellington Hospital in Londen. De man is gespeciali­seerd in liesen heupletsel­s. Een operatie bleek onvermijde­lijk. Gisteren, zes weken na datum, trok Ceballos opnieuw naar Engeland voor een check-up.

Die was positief. Dokter Pansaers: “Er is een nieuwe scan gemaakt van de lies en die zag er goed uit. Ceballos mag de revalidati­e, die hij al gestart was, voortzette­n. Dat betekent concreet dat hij regelmatig in het zwembad duikt en dat hij rustig mag loslo- Opnieuw goed nieuws uit de ziekenboeg van STVV. Na de comeback van Gueye en Vetokele lijkt nu ook Sascha Kotysch weer klaar voor de strijd. Blijft nog Cristian Ceballos. Maar ook de Spaanse vleugelaan­valler ziet licht aan het einde van de tunnel. Zonder ongelukken hervat hij eind januari de groepstrai­ning. pen op de AlterG anti-zwaartekra­cht loopband. Weliswaar binnen de pijngrens want helemaal pijnvrij is hij nog niet.”

Laatste fase revalidati­e

Daarmee lijkt het ergste achter de rug voor Ceballos. Hij gaat de laatste fase van zijn revalidati­e in. Voorlopig is het nog onduidelij­k of hij met de groep meegaat naar La Manga in zijn vaderland voor de jaarlijkse winterstag­e. Maar die kans is klein. Pansaers: “De voorbereid­ing van de groep op de tweede ronde is behoorlijk intensief. Zover is Ceballos nog niet. Aangezien Wilfried Schiemsky (de kine die bij STVV instaat voor de revalidati­etraininge­n, nvdr.) in België blijft en aangezien alles hier in Sint-Truiden aanwezig is om Ceballos verder te begeleiden, denk ik dat hij hier blijft. Maar die beslissing moeten we nog nemen in overleg met de hele staf. Indien het herstel verder naar wens veronder

Kotysch fit

Sascha KOTYSCH loopt, verwacht ik dat Ceballos eind januari weer bij de groep kan aansluiten.” Sascha Kotysch deed dat gisteren al. Amper zeven weken nadat de Brugse spits Wesley hem een kuitbeenbr­euk trapte, lijkt de Duitser weer klaar voor de dienst. De voorbije week werd hij intensief handen genomen door Wilfried Schiemsky. Gisteren mocht hij dan weer meedoen met de groep en dat liep lekker.

“Ik heb de training van begin tot eind meegemaakt”, aldus Kotysch. “Zelfs een wedstrijdv­orm acht tegen acht. Ik ondervind geen enkele reactie op de inspanning­en. Dat is het voordeel van een breuk ten opzichte van een spierletse­l. Als die breuk geheeld is, loop je geen enkel risico meer om te hervallen.”

De kans is dus reëel dat de centrale verdediger in de selectie zal zitten voor de trip naar Standard? “Dat hangt af van de trainer en van de rest van de trainingen deze week. Maar ik heb er een goed oog in. Ik hoop Standard of Antwerp of beide matchen nog te halen. SintTruide­n wacht sinds mijn blessure op een overwinnin­g en ik wacht op mijn eerste doelpunt dit seizoen. Wie weet, kunnen we beide zaken zaterdag combineren.”

Sint-Truiden wacht sinds mijn blessure op een overwinnin­g en ik wacht op mijn eerste doelpunt dit seizoen. Wie weet, kunnen we beide zaken zaterdag combineren

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Cristian Ceballos zou eind januari weer bij de groep aansluiten. Intussen traint hij op de anti-zwaartekra­cht loopband.
Foto TOM PALMAERS Cristian Ceballos zou eind januari weer bij de groep aansluiten. Intussen traint hij op de anti-zwaartekra­cht loopband.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium