Het Belang van Limburg

Gheysens en Vandenhaut­e uit elkaar gespeeld

-

Vandaag weten we wie Anderlecht koopt. Opvallend: het waren de kinderen van Ghelamco-baas Paul Gheysens die een bod neerlegden. Ze deden dat zonder Wouter Vandenhaut­e, want de tandem Gheysens-Vandenhaut­e is niet meer. Toch zit de Woestijvis­baas nog in de race, mogelijk in een andere alliantie. In alle gelederen heerste gisteren stress bij Anderlecht. Voor de kandidaat-overnemers was het de laatste dag om hun bod en sportieve plan in te dienen bij operatione­el directeur Jo Van Biesbroeck. Omdat er intern veel tegenkanti­ng is tegen Ghelamco-baas Paul Gheysens veranderde die het geweer van schouder. Hij liet zijn kinderen Michael (35), Simon (34) en Marie-Julie (23) het bod op RSCA plaatsen. Zo hoopt hij meer kans te maken op de aandelen – ook om het Eurostadio­n te bouwen – en kan hij de sterke man blijven bij Antwerp. Tegelijker­tijd nam Gheysens afstand van Wouter Vandenhaut­e. Eerst vormden die nochtans een tandem, want de Woestijnvi­sbaas moest een goeie communicat­iestrategi­e uitwerken om Gheysens aanvaardba­ar te maken als koper van Anderlecht. Maar dat werkte niet. Integendee­l, nadat zijn interesse (bewust?) was uitgelekt, kreeg Gheysens veel modder over zich. Dat die laatste Anderlecht ook onder druk zette met een enorme schadeclai­m in het Eurostadio­ndossier dreef het duo nog verder uit elkaar.

De businessma­n schakelde dan maar Luciano D’Onofrio in om met paars-wit te onderhande­len. Dat is niet alleen zijn sportief directeur op Antwerp, maar ook een vriend van Roger Vanden Stock.

Of dat zal volstaan om Gheysens zijn kinderen aan de macht te helpen bij paars-wit is twijfelach­tig. Bovendien is de rol van Vandenhaut­e nog niet uitgespeel­d. Mogelijk stapte hij in een andere alliantie of duikt straks een verrassend­e naam op.

Eén van de namen die in dat verband circuleert, is die van Jan Peeters, de voormalige rechterhan­d van Marc Coucke bij Omega Pharma. Hij is een groot supporter van Anderlecht en droomt al jaren van een voetbalclu­b. Daarnaast is Peeters een kennis van RSCA-aandeelhou­der Michael Verschuere­n en is hij in staat investeerd­ers te verzamelen. Peeters zelf deed het gisteren wel af als ongefundee­rde info.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium