Het Belang van Limburg

“Opnieuw vol aan de bak”

Vier goals en zes assists, Hans Vanaken deed nooit beter bij Club

- Junior VERBEEKE

Hans Vanaken is goed op weg naar dubbele cijfers. Met vier goals en zes assists is de Lommelaar aan zijn beste seizoen bezig tot nu toe bij Club Brugge. “We mogen de kloof nu niet meer laten verkleinen, op Mechelen moeten we opnieuw vol aan de bak.”

Hans Vanaken werd tijdens zijn eerste twee seizoenen vaak bekritisee­rd wegens niet constant genoeg. Dit seizoen is dat evenwel anders. De Lommelaar tekende al voor vier goals en zes assists, hij deed bij Club Brugge nooit beter na negentien competitie­wedstrijde­n. De rijzige middenveld­er is goed op weg naar dubbele cijfers en een tweede landstitel in drie seizoenen. Al wil Vanaken ondanks de 13 punten voorsprong op Anderlecht (en de acht eenheden op Charleroi) nog niet te ver vooruit kijken.

“De punten worden nog gehalveerd, dus er kan nog veel gebeuren”, vertelt Vanaken. “Dit geeft wel een boost, want we hebben Anderlecht een ferme tik gegeven. Dit zal aankomen bij hen. We mogen de kloof nu niet meer laten verkleinen, op Mechelen moeten we opnieuw vol aan de bak.” Tijdens de voorbereid­ing en in het begin van het seizoen moest Vanaken nog vechten voor een basisplaat­s, maar ondertusse­n is hij onbetwistb­aar. Van Refaelov is al- lang geen sprake meer. Tegen Anderlecht legde hij een van zijn beste prestaties van het seizoen op de mat. “Het was een totaalpres­tatie met pressing en goed voetbal”, zegt de middenveld­er. “Anderlecht had na de rust wat meer balbezit, maar daar deden ze niks mee. Ze waren nergens en dat is onze verdienste.”

Club en Vanaken snoerden Anderlecht met die klinkende overwinnin­g de mond na enkele scherpe uitspraken van coach Hein Vanhaezebr­ouck. Vanaken had er duidelijk zijn slaap niet voor gelaten. “We moeten niet te veel rekening houden met wat Anderlecht over ons zei. Dit heeft helemaal niets met geluk te maken, we zijn gewoon beter.”

 ?? Foto SIMON MOUTON ?? Hans Vanaken wil de kloof met Anderlecht op 13 punten behouden.
Foto SIMON MOUTON Hans Vanaken wil de kloof met Anderlecht op 13 punten behouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium