Het Belang van Limburg

“Ze zijn te pakken”

Maaseik mikt op puntenwins­t tegen Izmir

- Rob KWANTEN

In Maaseik is er nog geen sprake van Kerstmis. Zaterdag is er de competitie­wedstrijd tegen Gent, vanavond staat de tweede wedstrijd van de Champions League-poulefase op het programma. Noliko, dat zijn eerste wedstrijd met 1-3 verloor van Trentino, krijgt het bezoek van het Turkse Arkas Izmir. Misschien wel de beste kans om de nul van het bord te vegen. “Ze zijn te pakken”, luidt het bij manager Wout Wijsmans. Twee weken geleden stapte Maaseik in de Steengoed Arena met gemengde gevoelens van het veld. De troepen van Joel Banks waren bijna de hele wedstrijd minstens de evenknie van Trentino, maar verloren wel met

1-3. Een gemiste kans. De jonge Maaseikse garde toonde te veel respect voor de Italiaanse topploeg. De verhoopte thuisoverw­inning zal er dus vanavond moeten komen tegen Izmir. Want iets rapen tegen het Kedzierzyn-Kozle van Sam Deroo wordt moeilijk. “De eerste Champions Leaguestre­ss is er vanaf ”, vertelt Wijsmans. “Het was niet slecht tegen Trentino, maar het kan zeker beter. Joel Banks heeft er alles aan gedaan om het team op het juiste niveau te krijgen. Enkele dagen na de nederlaag tegen de Italianen veegden de jongens de vloer aan met competitie­leider Menen. Die mentalitei­t wil ik tegen Izmir ook zien. Door het drukke programma van de laatste weken heeft Joel goed kunnen roteren. Iedereen staat op scherp. Als de jongens goed aan de wedstrijd

Xbeginnen en meteen hun tanden laten zien, moeten we minstens twee punten kunnen rapen. Liefst drie, natuurlijk.”

Bravo

Izmir sprokkelde in Turkije 24 punten uit zijn eerste elf wedstrijde­n. Maaseik puurde er in de EuroMillio­ns League evenveel uit tien ontmoeting­en. In de beker maakten de Turken afgelopen weekend een heel slechte beurt. Bij Izmir speelt slechts één bekende naam: de Braziliaan Joao Paulo Bravo. Bravo, nu tweede libero en intussen 39, maakte tussen 2002 en 2005 het mooie weer bij Maaseik onder Anders Kristianss­on. “Het niveau van de Turkse competitie

Xis de laatste jaren toch wat gezakt”, meent Wijsmans, die in het seizoen 2014-2015 de kleuren van Fenerbahce verdedigde. “Er zijn niet veel topspelers die momenteel voor de Turkse competitie kiezen. Izmir heeft net als wij een nieuwe ploeg en is nog volop bezig met het inpassen van spelers. Begrijp me niet verkeerd: het is nog steeds een heel sterke ploeg met enkele zeer goede spelers. De afgelopen seizoenen eindigden ze steevast op een Europese plaats. Maar ze zijn te pakken, op voorwaarde dat we vechten voor elk punt.”

Nieuwe supporters

Wijsmans hoopt dat de Steengoed Arena vanavond nog eens goed volloopt. “Er zijn nog tickets verkrijgba­ar aan de kassa. Mensen die zin hebben in een avondje topvolleyb­al moeten dus niet aarzelen. Ik hoop dat de Turkse gemeenscha­p in Limburg ook de weg naar Maaseik vindt. Zo kunnen we misschien nieuwe supporters aantrekken.”

XGROEP E

XBeker van Vlaanderen: Lummen-Aalst 84-31 - Na een ruime studierond­e (3' 0-1) vond Lummen - zonder de geblesseer­de De Baets - eindelijk de weg naar de korf en liep via Lorent 14-3 uit (9’). Heesakkers (11) hield Aalst in de match tot 27-17, maar dan sloegen Moons en vier bommen zonder misser van Jolien Wouter de definitiev­e kloof: 44-17 (rust). In een overbodige tweede helft vergrootte­n Cromphout en Filtjens de kloof. In de halve finales (heen en terug) treft Lummen de winnaar van SchotenBra­sschaatPha­ntoms Boom A. Clinic - Er kan nog altijd via de website van Basketbal Vlaanderen ingeschrev­en worden voor de clinic van Pascal Meurs op woensdag 27 december om 19.30 uur in Stevoort, maar ook zonder voorinschr­ijving ben je welkom. De clinic is erkend voor C’ en B’-ervaringsd­eskundigen. Rechtzetti­ng - Atoon Kitenge (Optima) viel in Stevoort niet uit met een knie uit de kom zoals verkeerd gemeld, maar een gescheurde pees van de middelving­er van zijn linkerhand houdt de onfortuinl­ijke Looienaar toch zes tot acht weken aan de kant.

FUTSAL

Gessner naar Halle-Gooik - Kurt Gessner, ex-coach van Gelko Hasselt, is verrassend de nieuwe beloftenco­ach van landskampi­oen Halle-Gooik. De Antwerpena­ar werd onlangs ontslagen als T1 van Noorderwij­k.

Wellen bekert verder - United Wellen plaatste zich maandag ten koste van reeksgenoo­t Meeuwen voor de achtste finales van de Beker van België. Na 3-3 duidden strafschop­pen (2-3) de bezoekers, die terug knokten van een 3-1-achterstan­d, aan als winnaar. Vanavond trekt Eisden-Dorp naar Moeskroen.

VELDRIJDEN

Onduidelij­kheid voor Pauwels - Kevin Pauwels was gisteren in het UZ Jette waar hij hoopte een aanwijsbar­e reden te vinden voor zijn blijvende rugproblem­en. Maar ook een scan van de rug en een onderzoek van de aorta die naar het been loopt, leverde niets op en dus blijft de Kalmthoute­naar voorlopig zo verder crossen.

WIELRENNEN

Vakbond voor vrouwen - The Cyclists’ Alliance heeft een vrouwenvak­bond opgericht om de veiligheid van wielrenste­rs te beschermen en het vrouwenwie­lrennen te profession­aliseren.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wout Wijsmans: “We zullen moeten vechten voor elk punt.”
FOTO DICK DEMEY Wout Wijsmans: “We zullen moeten vechten voor elk punt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium